Jugoslovenski Rotar

GOD. IL / 15. VIL 1934. вв. 4

|J ey

REDNIK: DR. VILJEM KREJCI GUVERNER 77. DISTRIKTA / LJUBLJANA, WOLFOVA ULICA 51. TELEFON BR. 24-01

IZLAZI SVAKOG 15-OG U MESECU / СЕМА 60 DIN GODISNJE /7 BROJ 5 DIN

: Ljubljana, dne 15. jula 1934. Draga braćo rotari!

Čim sam primio od glavne uprave R. I. obavijest, da Je kongres u Detroitu potvrdio moj izbor za guvernera 77. rotarskog distrikta, upravio sam prvu moju misao zadnjoj našoj distriktnoj konferenciji, koja Je po obilju zasluga našega zagrebačkoga kluba potekla sa toliko lijepih uspjeha ı sa tolikim sjajem u danima 13. do 15. aprila g. 1934.

Tada ste mi, draga braćo, iskazali najveće povjerenje, kojega moze biti rotar dionikom u svom distriktu — tada mi je kipjelo srce zanosom ı zahvalnošću, a ujedno ı osjećajem velikih dužnosti, koje sam preuzeo na sebe danas Vam pako potvrdjujem u punom opsegu izjave, koje sam dao prigodom primanja guvernerskih obveza na distriktnoj konferenci.

Bezuslovno priznanje rotarskih ideala ı ciljeva u javnom, poslovnom i priyatnom Zivotu, iskrena i prostodusna, uvijek pako blagohotna i prijateljski odana pripadnost svim članovima naše velike rotarske obitelji, a i sa najvećom brižljiyošću prožeta svijest dužnosti i odgovornosti — to je moj program, a sve ostalo će doći ı razumije se samo po sebi.

Obilje poslova koje sam preuzeo, da Vam se odužim za Vaše povjerenje i kojima želim posvetiti svu svoju pažnju, sile me, da Vas sve, kojima leži na srcu razvitak naše velike ideje, bratski zamolim za pomoć. Dobrovoljno sudjelovanje po principu služenja, točno i bezuslovno vršenje sviju onih dužnosti, koje ste preuzeli za rad u klubu i izvan njega, kada ste postali članovi naše velike rotarske zajednice i kada ste se primili funkcija, koje neka ne znače teret ni za koga, već naprotiv ponos ı zadovoljstvo — to je bistvo i sve što Vas molim. Beziznimno apliciranje principa morala i etike na forumu javnog života, u radionici poslovnog sticanja i u zatišju privatnih odnošaja — poštovanje svakog poštenog vjerskog, nacionalnog i političkog uvjerenja — pozrtyovna ptipraynost pomoci svakomu koji je u stisci — socialna prayednost promicanje što boljih odnošaja do drugih naroda i, пе па zadnjem mjestu, iskreno prijateljstvo i bratska ljubav. medju članovima kluba — sve su to

1