Jugoslovenski Rotar

mR €C S W S ww Ik

Sastanci (Meetings): Sreda (Wednesday) 20.00 Park Hotel

213. sastanak 4. jula 1934. Frekvencija 86°36 %. Prisustvovao je kao gost br. Leo Moravec od R.C, Pisek, koji je srdaéno pozdravljen od sve brace. Za nevoljne sabrano Din 136°—.

214. sastanak ri. jula 1934. Frekvencija 72'72 %. Priredjen je u Martinšćici u prijaznoj restauraciji Čabrijan te se je tom zgodom opravila primopredaja dužnosti novih časnika kluba, Bivši pretsjednik br. dr. Viktor Ružić oprostio se је od braće lijepim riječima 1 ргедао pretsjedničku čast bratu Miloradu Smokvini, koji je braću srdačno pozdravio ı u svom govoru istaknuo, da će se drage volje žrtvovati, da se klub i u buduće što bolje razvije. Sastavljen je i popis članova pododbora, koji su preuzeli svoje nove dužnosti. Br. Car je zatim održao zanimiv referat o novinarstvu. Za torbu sakupljeno Din rso:=.

215. sastanak 18. jula 1934. Frekvencija go:go %. Posjetio nas je lijepi broj gostiju iz bratske Čehoslovačke i naše države, ı to: br. ing. František Wachtl iz R.C. Brno, brat ing. Lad. Hlavaček iz kluba Pisek, br. Viktor Naglas iz Ljubljane, br. Milivoj Sokolović iz Dubrovnika i br. Dušan Pavešić iz Zemuna. Svima je zaželjena iskrena dobrodošlica, a naročita zahvala br. ing. Hlavačeku, koji nam је predao zastavicu svog kluba Pisek. Večer prošla je intimnom drugarskom raspoloženju. Za nevoljne sakupljeno Din 2oa2'—.

216. sastanak 25. jula 1934. Frekvencija 59°09 %. Sastanak je odrzan u prisustvu sedam gospodja supruga naših članova, a gostima bili su braća ing. Wachtl od R. C. Brno — po drugi put ovog mjeseca — a takodjer br. Dušan Pavešić iz Zemuna sa svojom suprugom. Pretsjednik br. Smokvina upotrebio Je zgodu, kad su prisutne i dame, te je pročitao interesantan i aktualan članak br. Kavčića u „Jugoslovenskom Rotaru* Žena i Rotarstvo, koji je primljen pljeskom sviju prisutnih. Posljednji broj „The Rotariana“ izručen je na ekscerpt supruzi našeg člana gdji Branki Antić. Oduševljenjem je primljena na znanje vijest o izboru novog pretsjednika R.1. brata

>

=

Roberta Hilla ı biranje našeg bivšeg guverпега br.dr. Stojadinovića u direktorij R.I. u Chicagu. Neslužbeni dio večeri protekao je u raznolikoj zabavi ı veselu raspoloženju do ponoći. Za nevoljne sabrano Din 6o:—.

Xx RUZA STADE INJ TKO

Sastanci (Meetings): Cetvrtak (Thursday) 20.30 Hotel Krka

60. sastanak 7. juna 1934.

87°50 %. Imali smo kao gosta g. Jerka Bu-

čića, kr. notara u Šibeniku. Ostali dio sa-

Frekvencija

stanka je bio posvećen sjećanju na posjetu guvernera br.dra. M. Stojadinovića, koji je službeno bio u posjetu dne 3o.maja 1934 i opet na prolasku dne ı.juna 1934, kad su ga ponovno sačekali rotari ı raspravljali pitanja koja interesuju naš klub. Zatim smo se sjećali polaska u Split na sastanak sa engleskim rotarima. Br. dr. Marušić izvjestio je O Charter-Presentation R. C. Dubrovnik, na kojoj su prisustvovali on ı br. Jakovljević. Odbor za ciljeve i zadatke održao je sjednicu 24. maja, na kojoj su se utvrdile smjernice za program rada. Čita se zapisnik te sjednice.

61. sastanak 14. juna 1934. Frekvencija 68°75 %. Raspravljalo se o djecjim igralištima, o pitanju opskrbe sela vodom, o akciji da se u skupštinu Penzionog zavoda za namještenika u Ljubljani kooptiraju dva člana iz Šibenika, a za tim o primanju novih članova. Izvješteno je o gradnji zgrade gimnazije u Šibeniku.

62. sastanak zr. juna 1934. Frekvencija 68°75 %. Raspravljalo se samo o internim pitanjima kluba.

"63. sastanak 28. juna 1934. Frekvencija 75 %. Primljen je u članstvo kluba ге. Јегко Bučić, kr. notar u Šibeniku, sa klasifikacijom: Pravo-notarstvo. Kao obično sastanak je bio naročito svečan. Na koncu rotarske godine pretsjednik br. Miloš Šupuk zahvaljuje se na ponovnom izboru, općenito govori o radu kluba, govori o našem novom programu, a naročito preporuča rad u komp. odborima. Pretsjednik izvješćuje, da je preveo s engleskog pamflet br. 38 A: „rro pitanja i odgovora o rotarstyu“, koje се klub umnozZiti i

8