Jugoslovenski Rotar

3.) Dosada posetio sam sest klubova nasega distrikta: Ljubljanu, Maribor, Varaždin, Pančevo, Zemun i Beograd. Sa svojim posetama morao sam radi harodnoga Žžalovanja prekinuti za dva meseca, zato nisu došli na red ostali klubovi, kako sam to nameravao još u ovoj polovici naše rotarske godine. Kamogod sam došao, posvuda je na me članstvo učinilo najlepši dojam; uverio sam se o lepom i uspešnom rotarskom radu u našim klubovima i zadovoljan poslao sam najugodnija izvešća našoj vrhovnoj upravi. Klubovima Što sam ih dosada posetio izrazujem svoje priznanje i najlepše im blagodarim da su me onako prijazno i ljubežljivo primili. |

4.) Distriktna konjeremca našega 77. distrikta vršiće se dne 4. i 5. maja 1935. u Ljubljani, na što već danas upozorujem naše članstvo. U kratko vreme izradiću program i rasposlati ga klubovima.

5.) Evropska regionalna konferenca od 16. do 18. septembra 1935. u Veneciji. Moram da već sada upozorim na ovu skupštinu, na koju su pozvani i svi naši rotari. Budući da se većina naših konvencija vrši u Americi, naše članstvo ima malo prilika da bi uzela učešća na našim internacijonalnim sastancima, zato eto sada lepe prigode za svakoga našega člana da prisustvuje tome, u velikom slogu zamišljenom internacijonalnom sastanku evropskih rotara. Svaki će član imati priliku služenja po 6. našem rotarskom cilju i uza to će moći da uživa sve krasote toga lagunskoga grada. — Naš je distrikt odlučio na svojoj poslednjoj konferenci u Zagrebu da će doprineti u tu svrhu za svakoga člana > Lit kako su to zaključili i drugi distrikti. Klubove molim da odmah iza nove godine saberu od svakoga člana 2 Lit. Zamoliću u pravo vreme Jedan naš klub da posreduje izmedju priredidbenoga odbora i naših klubova radi našega prisustvovanja na konferenci u Veneciji i da sakupi od naših klubova doprinose te da ih otpošlje priredidbenom odboru.

6.) Nova adresa glavne uprave. Upozorujem klubove, da je ı naša glavna uprava u Chicagu promenila svoj naslov, koji se otsada ovako glasi: „Rotary International, 35 East Wacker Drive, Chicago, Illinois, U. S. A.“

7.) Upitni arak br. 5. Klubovi koji jo8 nisu povratili ispunjenoga arka našoj centralnoj upravi, neka to odmah učine, da ne prouzročimo kakvih zapreka u poslovanju.

8.) Promene w članstva. Molim sve klubove da mi najkasnije do 4. januara 1935. Jave sve promene članstva za vreme od ı. julija do kraja ove godine ı da navedu sve one koji su prošle godine prestali biti članovima kaošto ı sve članove koji su o to vreme nanovo stupili u naše redove.

9.) 7 Brat Dr. Kosta Jovanović, član R.C. Beograd, umro je u Beogradu nakon kratkog bolovanja dne 20. cktobra 1934. u 44. godini svoga Života. Dne 15. oktobra 1934. učestvovao je još komemorativnoj sednici za blaženopočivšeg Viteškoga Kralja Aleksandra I. Ujedinitelja. U bratu Jovanoviću izgubili smo odličnoga člana našega kluba Beograd, komu izritem ponoyno duboko saučešće.