Jugoslovenski Rotar

ciju konvencija. Br. Komesarović je održao predavanje o temi: „Je li poslovanje na уеliko prijetnja za društvo“. Negativan odgovor predavača izazvao je živu diskusiju.

82. sastanak rs.nov. Frekvencija 72'22 %. Izvješteno je o stanju zdravlja brata Banice. Zatim o akciji za unapredjenje turizma ı za osnutak društva za unapredjenje porječja reke Krke od izvora do ušća. Pretsjednik Gradskog poglavarstva bio je spriječen da danas prisustvuje našem sastanku.

83. sastanak 22. nov.' Frekvencija 72'22 20. Pročitano je guvernerovo mjesečno pismo, zatim odgovor The Rotarian Magasine Chairman a u pogledu stavke o Gavrilu Principu. Raspravljano je o suradnji sa R.C. Split.

84. sastanak 29.nov. Frekvencija 72°22 %, Kao gost prisustvovao je g. Dr. Slavko Grubisié, pretsjednik Gradskog poglavarstva, Sibenik. Raspravljena su pitanja: 1) Socijalne skrbi u naSem gradu, 2) regulacijonog plana grada i luke Šibenika, 3) unapredjenja turizma u gradu, 4) opskrbe vodom zagore, 5) izgradnje zgrada za pučke škole. Po syim pitanjima utvrdjena je puna saglasnost ızmedju stanovišta gospodina pretsjednika ı kluba te se uvidela potreba saradnje, pa je zaključeno da klub po svim tim pitanjima saradjuje sa Gradskim poglavarstvom. Sastanak Je bio sav ispunjen služenjem Javnosti i ostavio je u svih najbolji utisak, a ujedno je bio Živ primjer prednosti koje za jedan grad pruza i moze pruziti Rotary club.

85. sastanak 6. dec. Frekvencija 77°78 %,. Br. ing. Ljubi¢ié je referirao o radu talijanskih klubova.

86. sastanak ij. dec. Frekvencija 72'22 %. Raspravljalo se je o gradnji gimnazije. Zatim je pročitan zapisnik sjednice odbora za sluzenje zajednici koji Je obuhvaćao slijedeća pitanja: 1) O skupljanju novčanih sredstava za akcije kluba ı o upotrebi novca, 2) dječje igralište, 3) realizovanje zaključaka sastanka sa gosp. pretsjednikom Gradskog poglavarstva, 4) o akciji R. C. Zagreb za sakatu djecu, 5) o radu Društva za saobraćaj putnika i o akciji oko Pensionog zavoda. Brat Dr. Marušić pročito je svoj sastav o mislima prilikom Nove godine.

87. sastanak 20. дес. Егекуепаја 77'78 %. Brat pretsjednik Supuk svestrano je referirao

o pitanju izjemne redakcije rotarskih ciljeva. Poslije svestrane diskusije naš klub je stao na stanovištu da je potrebna izmjena redakcije i to baš onako kako je predložio past-president R. I. rotar Nelson. Takova redakcija i ako ima više riječi teksta — razumljivija je a bolje ı odgovara našim fazama služenja. Naglašeno je, da je predložena redakcija osobito shvatljivija za nerotarske krugove jer bolje i jasnije prikazuje naša rotarska nastoJanja. 88. sastanak 27. дес. Frekvencija 88°89 %,. Radi opće narodne žalosti odgodjena Je Ladies-Night za kraj januarja 1935. Br. Vičić je referirao o Jednom siromašnom dječaku, kojemu je grom ubio oca ı dva brata pored svih drugih tragedija u obitelji. Zauzimanjem dobrih ljudi bilo je tom dječaku omogućeno da svrši gimnaziju, a sada mu je, па ргеporuku našeg kluba, br. Munch Adolf, pastpretsjednik R. C. Beograd, omogućio universitetsko školovanje u Beogradu, pak je br. Vičić iznio slučaj da ga R.C. Beograd i Šibenik zabilježi kao svoju akciju. Zahvaljeno Je bratu Munchu.

x

| R. C VARAŽDIN Sastanci (Meetings): Petak (Friday) 20.00 Grand Hotel Novak

220.sastanak 7. dec. Frekvencija 80%. 221. sastanak 14. dec. Frekvencija 78°94 %. 222. Sastanak 21. dec. Frekvencija 90°91 %. 223. sastanak 28. dec. Frekvencija 86:36 %. Rad našega kluba u decembru ima radosnu notu. Već prvi sastanak 7. decembra manifestacija Je pravog srdačnog bratstva ı prijateljstva, koje veže sve članove kluba. Drugi ı treći protekli su u ozbiljnom radu: održana su dva lijepa ı zanimljiva predavanja ı božićne čestitke, što je sve utjecalo na raspoloženje braće ı dalo mu posebnu nijansu vedrine. K tomu treba spomenuti kao važan uzrok naše radosti i povećanje našega kluba za tri nova člana, tri nova brata, tri nova prijateljska srca, tri nova propagatora rotarske misli. Sve je to došlo do izražaja na četvrtom sastanku, održanom izmedju Božića ı Nove Godine, dakle u vrijeme, gdje sve odiše „božićnim“ duhom, duhom brat-

27