Jugoslovenski Rotar

8.) Distriktna konjerenca našega 77. distrikta vršiće се 4. 1 5. таја 1935 u Ljubljani. R. C. Ljubljana radi punom parom na pripravnim radovima, kako bismo na dostojan način proslavili taj naš rotarski sabor : да nadošlo članstvo ponese od ovuda najbolje dojmove i najlepše uspomene.

9.) Cetiri ministra, rotari našega distrilbta. Povodom тада Je rekonstrukcije Jugoslovenske vlade Najviše je poverenje pozvalo u ministarstvo četiri odlična Clana naSega distrikta. Brat direktor R. I. i pastguverner dr. Milan StojadinoVIĆ postao je ministar finansija i bio je zatim imenovan takodjer za senatora; brat Stevan Čirić, pretsednik novosadskoga kluba, postao je ministar prosvete; brat dr. Svetislay Popovié, élan R. C. Zemun, postao je ministar za šume i rude, brat Velimir Popović, časni član R. C. Sarajevo, postao je ministar unutrašnjih dela. Osim toga bilo je nekoliko nažih odličnih članova pozvano na visoka ı odgovorna mesta u ministarstva. Svima ponovno iskreno čestitam i Želim mnogo lepoga i uspešnoga rada u pravcu naših rotarskih ideala.

10.) Lepi prilog nasemu sluzenju zajednici. O našoj državi i o našem narodu rasirile su se bile u inostranstvu, osobito pakc u nordijskim državama gorostasne neistine, koje su nam štetile u mnogokojem pogledu. Da bar nekoliko paralizira krivicu što su nam je nanele te neistinite glasine, drzao je 11. decembra 1934 član našega R. C. Ljubljana, brat ing. Tomo Knez, koji je ujedno ı danski konzul, u R. C. Stockholm, koji ima oko 100 anova, lepo predavanje o našoj državi, o našem narodu in о пат prilikama. StockholmTidningen od 12. decembra 1934 doneo Je intervju šefredaktera s bratom ing. Knezom o Jugoslaviji. Bratu ing. Knezu zahvaljujem se ı na ovom mestu najiskreneje za njegovo lepo i korisno delo.

ri.) Četvrta sedmica meseca januara je odredbom naše vrhovne uprave posvećena rotarskome časopisju. Na sastancima četvrte sedmice neka naši klubovi prirede predavanja i diskusije o rotarskim publikacijama, a pri tom ne smejw da zaborave ni ,, Jugoslovenskoga rotara“. Za iskrenu i dobromi8ljenu kritiku biću im zahvalan.

12.) Rodbinski se sastanci breporučaju. Na tim sastancima upoznavaju se ı rodbinski članovi naših rotara sa našim ciljevima i namerama. U mnogokojem pogledu moći će nam kasnije pomagati pri našem radu, naš će rad pratiti s većim zanimanjem i razumevanjem; a i idejna se ekstenzija takim sastancima pojačava.

13.) Dobrotvorni prilozi mesto božićnib i novogodisniih cestitaka. Mnogo se Je naših klubova otkupilo za Božić i Novu godinu te Je mesto božićnih i novogodišnjih čestitaka darovalo lepe iznose u dobrotvorne svrhe. Iskrena im hvala! -

14.) Nas R. C. Sarajevo slavi 2ı.o.m. svoj dvestoti sastanak. I na ovom mu mestu iskreno čestitam i želim najlepše uspehe.

15.) R.C. Zemun izmenio je dan za svoje sastanke. Od 1. januara 1935 dalje vrše se njegovi sastanci u četvrtak, što neka izvole naši članovi uzeti do znanja pa neka toga dana naž klub u Zemunu u žto većem broju posećuju.

4