Jugoslovenski Rotar

kulturne, ekonomske i političke veze starog Dubrovnika sa Francuskom ı to u jednom konciznom pregledu, pa Je zato saslušano sa mnogo pažnje ı interesa.

or. sastanak 14. febr. Frekvencija 88°89 7. Prama zaključku odbora za služenje u klubu odredjeno je da članovi iznesu svOj ŽIVOtOpis kako bi se i na taj način poslužilo što boljem medjusobnom zbliženju ı upoznavanju. Na ovom sastanku pristupilo se izvodjenju toga zaključka, pa je prvi dao prikaz svoga Života od djetinstva do danas brat Dr. Mirko Mladinov. Ovaj prvi pokušaj naišao je na puni uspjeh, jer Je brat Dr. Mladinov znao da na zanimiv način podvuče markantnije zgode svoga života, pa Се se sada redati ı ostala braća svojim biografijama.

g2. sastanak 21.febr. Frekvencija 77°78 %. Ovaj sastanak bio je posvećen jo-godišnjici rotarstva. Na sastanku su prisustvovali kao gosti potpretsjednik općine I. Hagjija, sudija S. Barbić, liječnici Dr.1. Račić ı Dr. M. Tudorić. Pretsjednik brat J. Bravačić održao je ove večeri dobro obradjeno predavanje o organizaciji ı snazi rotarstva u svijetu, te posebno o značenju rotarskog cilja služenja u zvanju.

93. sastanak 28.febr. Frekvencija 72°22 %. Pored referata brata Ercegovića o putu u Zagreb ı brata Ćurlina o putu u Beograd, brat Hrozniček prikazao je rad domaćih klubova, a zatim se diskutovalo o pripremama za našu godišnju skupštinu.

Xx

IR, @, IAA IR ILO W AE

Sastanci (meetings): Cetvrtak (Thursday) 20°00 Velika kavana

5. sastanak 7. febr. Frekvencija 62°50 %. Br. ing. Marić drži predavanje o „Procjeni

nekretnina“. U svome predavanju istiće vaz-

nost poznavanja ove discipline ne samo za stručnjake nego ı za laike, a naročito za posjednike ı vlasnike nekretnina. Praktičnim primjerima pokazuje važnost procjene nekretnina u osiguravajućoj tehnici i davanju hipotekarnih zajmova. U eventualijama brat mg. Naumović apelira na članove, da što revnije posjećuju klupske sastanke.

6. sastanak rs. febr. Frekvencija 81-25 %. Pretsjedava potpretsjednik br. Badovinac. Tajnik javlja, da mu je brat guverner poslao telegrafsku obavijest i čestitku, da Je naš klub primljen u Rotary International pod br. 3753. Ova vijest primljena je sa veseljem na znanje, a bratu guverneru izrečena je iskrena zahyala. Tajnik R. C. Zagreb br. Tomljenovié poziva klub, da se priključi posjetu R.C. Banjaluka. Nakon toga drži predavanje brat ing. Naumović o temi „Istina o Marseljskom atentatu“.

7. sastanak 21. febr. Frekvencija 93°75 %. Pretsjednik izvje8¢uje, da mu je br. Nome urucio pismo R.C. Oslo, kojim nam €estitaju pristup u Rotary International i Salju nam u znak prijateljstva malu norvešku zastavu. Sa radošću primljen je ovaj dar i čestitka uz poklik „Živio R.C. Oslo“! Predavanje drži ing. Jamnicky „O eksplozivu*. U svome predavanju, osim teoretskih razlaganja, iznaša i praktičnu uporabu eksploziva naročito u gospodarstvu. Br. Badovinac poklanja klubu lijepo izradjenu karlovačku zastavu.

8. sastanak 28. febr. Frekvencija zy'oo %. Br. Vuković drži predavanje o „Zaštiti privrednika“. Ovo je predavanje radi svoje aktuelnosti pozorno saslušano ı prodiskutovano. Nakon toga drži brat tajnik ing. Marıć kratko predavanje o 30godi8njici rotarskog pokreta. Ističe silan napredak i želi da u daljnjih 3o godina ciljevi rotarstva dodju do svoga najvećeg ostvarenja.

WEY R.C. LJUBLJANA

Sastanci (Meetings): Sreda (Wednesday) 20.00 1. V.—31. X. Hotel Bellevue 1. XI.—30. 1V. Hotel Union

196. sestanek 6. febr. Frekvenca 75°68 %. Imeli smo dva draga rotarska gosta, in sicer

'brata ing. Oldficha Bečka iz Kolina in brata

dr. Franjo Lipolda iz Maribora. Brat tajnik nam je podal frekvenco posameznih članov za prvo polletje tekočega rotarskega leta, nato pa smo čuli predavanje br. dr. Pavlina z naslovom: „Drobci in smeti iz papirne kadi“, v katerem nam je prikazal zgodovinsko, tehnično in komercialno stran papirne industrije. Predavanje je zaradi svoje duho-

21