Jugoslovenski Rotar

204. sastanak 27. marta. Frekven. 70°59 %. Donesen je zaključak po dopisu „Akcionog odbora za zaštitu Jugoslavena pod Italijom“. Prihvaća se predlog bratskog šibenskog kluba, da se medjugradski sastanak Sibenik-Split odrzi 14. aprila; za program pobrinuće se

naš klub.

oe “9 R. C. SUBOTICA

Sastanci (Meetings): Sreda (Wednesday) 20.00 Hotel Srpski Kralj

251. зазгапак 6. marta. Frekven. 61°88 %. Tajnik br. Roth referige, da se je nova uprava našega kluba konstituirala kako sledi: pretsednik Dr. Boski Ivo, potpretsednik ConenJakobéié Vilim, I. tajnik Roth Dezider, Il. tajnik Ifkovi¢ Joca, obrednik Kapamadzija Kosta, rizni¢ar Vitanovié Julije; odborniki: Dr. Pavlovié Milo, Stiglitz Aleksandar. — Prigodom syoga boravka u Subotici primio je gospodin ban Dunayske banovine nage delegate, s kojimase zadrzao u poduzem zainteresovanom razgovoru, izrazivši se Vrlo laskavo o rotarskom pokretu i njegovim ciljevima. — Iz opširnog referata br. Rotha vidimo da је „Pravda“ donela poveći članak o proslavi tridesetgodišnjice rotarstva u našem klubu. Naš je klub poduzeo korake oko osnutka kluba u Somboru.

252.sastanak 15. marta. Frekven. 57°12 %. Naš sastanak od srede dne 13. marta premeSten je na petak dne 15. marta s razloga, Sto su nam došla braća Bugari, pevačko društvo „Rodina“ iz Sofije, priredili koncert kojemu su braća listom prisustvovala. — Novi pretsednik našega kluba br. Dr. Boski vratio se sa svog puta iz Nemačke. Zahvaljuje braći, Sto su ga za vreme njegove otsutnosti izabrala za pretsednika. Poverenje, koje mu je time iskazano, nastoja¢e svim silama da opravda, te će brod rotarstva u Subotici, kormilo kojega su mu braća poverila, uputiti k našemu cilju, svetim rotarskim idealima. Kako što su ı prošle uprave, tako će ı ova nova poraditi u smislu naše ideologije, t. j. približiti čoveka čoveku bez obzira na narodnost ı veroispovest. — U nizu proslava, koje su u vezi s ovogodišnjim Sokolskim sletom

>

=

u Subotici prisustvovaće sva naša braća sadjenju Slavenske Lipe. -

253. Sastanak 20. marta. Frekyen. 66°67 %. Na$ gost g. Alfred Biichler, veterinar, direktor firme ,,Predovié d.d.“, odrzao nam је interesantno predavanje „Veterinarska nauka i serumsko suzbijanje stočnih zaraza“. U svom predavanju ocrtao nam je predavač historijski razvitak veterinarske nauke, te primenu seruma za suzbijanje stočnih zaraza. G. Bichler naročito je istaknuo važnost Veterinarstva u privrednom životu naše države, te medjunarodnu važnost naših jugoslavenskih veterinarskih izložaba. — Br. Dr. Soski iznosi nam svoje impresije iz Nemačke, gde Je boravio za vreme pripojenja Saarske oblasti Reichu. Imao je prilike da u Munchenu vidi znamenitu pokladnu povorku. — U Nemačkoj Je video savršeni red i disciplinu, te odanost širokih masa režimu. — Ostali deo sastanka protekao je u referatu br. Grimma, koji zamenjuje otsutnog tajnika br. Rotha.

254. sastanak 27. marta. Frekven. 66:67 %. Brat pretsednik Dr. Martinis čestita u ime kluba br. Kapamadžiji na odlikovanju koje je dobio za zasluge. — Nakon iscrpljivog tajničkog referata iznosi nam brat tajnik Roth svoje utiske sa puta u Austriji ı Čehoslovačkoj. Imao je prilike posetiti bratski klub u Moravskoj Ostravi, gdje je naišao na srdačan ı bratski prijem. — S ovim bratskim klubom uspostavili smo vezu i stupili u izmenu nedeljnih izveštaja. — Nadalje nam brat tajnik Roth referiše o sajmu u Wienu ı utiscima, koje je ovaj na njega ucinio. — U Brnu našao je bujni život, te promet, kcji ničim ne zaostaje za onim u \Wienu za vreme sajma. — U sredu dne 3. aprila priredjuje naš klub u okviru redovnog sastanka drugarsko veče sa sestrama, na koje smo pozvali ı goste.

x

R. C S US A K

Sastanci (Meetings): Sreda (Wednesday) 20.00 Park Hotel 245. sastanak 6. marta. Frekvencija So 7.

Sastanak održan je bez naročitog programa, jer je to bio na tako zvanu bakalerevu vecer.