Jugoslovenski Rotar

on, &

GOD. Til /

JUCOSLO

a I GUVERNER 77. DISTRIKTA / LJUBLJANA, WOLFOVA ULICA 5/1, TELEFON BBR. 24-01

IZLAZI SVAKOG 15-OG U MESEOU / a“ CENA 60 DIN GODISNJE / BROJ 5 DIN

XI. MBSBČNO PISMO

рта Braca пе Ljubljana, dne r,y. Junija 1935.

1.) Moje se funkcijsko doba bliža kraj. Tokom minulih ra meseci rotarskoga rada kušao sam da realizujem svoje obećanje što sam ga bio dao na prošlogodišnjoj distriktnoj konferenciji u Zagrebu. Učinio sam koliko' Je bilo u mojim silama, što sam — uz brige za svoj i svoje obitelji opstanak, uz vršenje svojih zvaničnih dužnosti i uz vršenje mnogih posala u raznim drustvima — mogao da učinim. Nije li učinjeno sve kako bi to bilo za distrikt potrebno, i ako nisam svcje guvernerske dužnosti vršio kako biste Vi želeli, molim Vas da mi oprostite: uz najbolju volju nisam po svojim skromnim silama mogao inače.

Tokom svojega dcsadašnjeg poslovnoga doba posetio sam sve klubove našeg distrikta, izuzev samo tri, a i ta preostala tri kluba posetiću u naredne dane pred kraj ovoga meseca. Obavio sam, odnosno učiniću to Još pred 1. julija, inauguraciju pet klubova (Karlovac, Leskovac, Bitolj, Vršac, Bačka Topola) i izručio charter trima klubovima (Zemun, Karlovac, Banja Luka); krajem moga funkcijskog doba imaćemo ukupno 23 kluba, dočim ih je bilo krajem prošle godine 18. Broj članova sa članovima novoosnovanih klubova iznašaće krajem ovoga meseca {64 prema 486 članova iz kraja meseca junija 1934. Distriktna konferenca i skupština pretsednika i tajnika vršile su se u redu. Našoj glavnoj upravi ne dugujem niti Jednoga odgovora, niti jednoga izveštaja. Od dopisa naših klubova nemam nijednoga a da ne bi bio rešen. Pod mojom redakcijom izašlo je na vreme 12 brojeva ,, Jugoslovenskoga Rotara“ sa unapred odredjenim programom. Izveštaj o našoj distriktnoj konferenci izaćiće po uputama mojega naslednika, netom se on vrati iz Amerike.

OvaJ kratki izveštaj bio sam dužan da iznesem članstvu svojega distrikta pri kraju svojega poslovanja i pre nego se od njega oprostim kao guverner.

Kada se tako cbazirem na svoje poslovanje u ovo I2 meseci obuzimlju me Osećaji i svest, koji su običajni kada si zaključio važan i odgovoran rad do

1