Jugoslovenski Rotar

ee ft

JUCOSLOVENS K| cop. iv eee

ROIAR

UREDNIK: Dr. VIKTOR RUZIC GUVERNER 77. DISTRIKTA SUSAK, STROSSMAYEROVA ULICA 12 ],, TELEFON BR. 90

IZLAZI SVAKOG 15-OG U MJESECU CIJENA 60 DIN GOD. BROJ 5 DIN

ЈЕ

Draga braćo rotani!

1 — Naš sadanji guverner, brat Dr. Viktor Ružić, je na putovanju i za nekoliko dana se vraća iz Mexico City gde je zastupao naš distrikt na internacionalnoj konvenciji.

Neobično mnogo ljubavi i nesebične požrtvovnosti za našu stvar treba imati da se čovek odluči na takav put i dugo otsustvo iz svog porodičnog kruga.

Jugoslovenski rotari očekuju s najvećim interesom, što će nam Dr. Ružić pričati po svom povratku. Uvereni smo da će nam njegova prisutnost na konvenciji donesti novih pobuda i smernica u našem služenju.

Jedva i s veseljem očekujemo momenat da bratu guverneru srdačno stisnemo desnicu na njegovu povratku i obećajemo mu da ćemo svi bez iznimke sudelovati u njegovu radu i nastojanju za procvat naše zajedničke ideje, da ćemo poslušno i disciplinovano vršiti njegove odredbe i upute i da ćemo učiniti sve da njegovo zadovoljstvo s nama bude takvo, kakova je njegova ljubeznost i požrtvovnost.

Dne 6 jula 1935 dobio sam sledeće pismo brata guvernera, Dra. Ružića:

Mexico City 21 VI 1935.

Draga braćo! Na današnjoj plenarnoj sjednici konvencije R. 1. proveden je moj izbor za guvernera jugoslovenskog distrikta, pa prem guvernerovo pismo za mjesec juli zbog moje otsutnosti izlazi iz pera brata Krejéija, zelim ipak, da Vam iz dalekog svijeta uputim pozdrave i želje za što bolju sretniju i uspješniju rotarsku novu godinu.

Na svakom koraku mog puta imao sam prigode, da se uvjerim o vrednosti i veličini naše organizacije, a istodobno da saberem potrebna iskustva za naš zajednički rad.

Pred R. C. Paris sretoh se sa našim znancem sa zagrebačke distriktne konference, guvernerom talijanskog distrikta gen. Piccione. Rad obaju distrikta i regionalna konferenca u Veneciji, bio je predmet našeg razgovora.

Srdačnost, kojom sam dočekan u samom klubu kao vaš predstavnik nadmašila je sva moja očekivanja i smatram za svoju dužnost, da u Vaše i moje ime ovdje još jednom izrečem tom odličnom klubu moju zahvalnost.

1