Jugoslovenski Rotar

4. Sastanci u Veneciji. Prama zvaničnom saopćenju održavati će se u Veneciji slijedeći sastanci:

1. Sastanak Е. А. С. (Evropejskog Savjetodavnog odbora) dne 12, 13 i 15 septembra.

2. Sastanak guvernera 15 septembra.

3. Regionalna konferenca 16, 17 i 18 septembra.

Ako koji klub želi, da se koje pitanje uzme u pretres na sastanku

СЕРА СО АИ pako~; iVernera, neka se glede prvog: obrati “ha brata Edu Markovića gen. dir. »Prizada« Beograd, Vlajkovićeva 3, >a glede drugog: na mene.

5. Regionalna konferenca u Veneciji. Dan tog velikog rotarskog zborovanja nije više daleko. Nastojimo da svi naši klubovi budu na istom zastupani.

Naše Državne Željeznice udijelile su popust od 50% svim učesnicima te konference, a isto i brodarska dru&tva »Dubrovaéka parobrodarska Plovidba« i »Jadranska Plovidba«.

6. Sastanak predstavnika, klubova 77. distrikta. Kako su se prijavili članovi skoro iz sviju klubova našeg distrikta za konferencu u Veneciji, to nam se ovdje pruža prigoda, da održimo sastanak delegata klubova našeg distrikta na kojem bi se raspravljala pitanja od interesa za naš distrikt.

Molim stoga da bi od svakog kluba po mogućnosti na istoj sudjelovao predsjednik i tajnik, a ako to nije moguće bar jedan ili dva člana upravnog odbora kluba.

7. Dolazak francuskih i njemačkih Rotara, nakon konference u Veneciji u našu zemlju.

Nakon konference u Veneciji polaze francuski Rotari svojom posebnom lađom u Dubrovnik, te će im tom prigodom R. C. Dubrovnik prirediti naročiti doček.

Njemački pako Rotari spremaju se da posjete isto tako Split.

Mole se zato klubovi našeg distrikta, da budu u što većem broju na jednom i drugom sastanku zastupani.

8. Prigodom konvencije u Meksiku imao sam sastanak sa delegatom i guvernerom Čehoslovačkog distrikta Dr. Ferdinandom Hyža i delegatom poljskih R. C. Dr. S. Jachimowiczem (Warszawa) i zakljuéili Smo sprovesti čim tjesniju saradnju klubova naših triju zemalja.

Molim klubove, da i oni sa svoje strane učine sve, da se to ostvari.

9. Izvještaj o frekvenciji za mjesec juli nisam primio od više klubova pravovremeno tako, da sam ga morao telegrafski urgirati.

R. C. Novi Sad i Vršac uprkos mojeg telegrafskog poziva nisu isti do danas poslali. Zato što su ta dva kluba propustili poslati izvještaje, snizila se njihovom krivnjom frekvenca našeg distrikta па 52.85%.

Umoljavam ih, da se u buduće to ne desi.

Tajnik svakog kluba тога svakog prvog: u mjesecu, da žrtvuje 5 minufa da ispuni kartu o frekvenciji.

10. Ekstenzija u nasem distriktu. Zaslugom -vukovarskog kluba doskora ćemo moći pozdraviti još jedan klub u našem distriktu i to u Slavonskom Brodu. Radovi oko osnivanja su u punom toku. Keyman

2