Jugoslovenski Rotar

jeste g. Eugen Srepel, ljekarnik, a privremeni tajnik Makso Bosni¢, generalni direktor Slavonije d. d. Molim klubove, da Salju svoje izvjeStaje tom klubu u osnivanju, koji obećaje biti jedan od najmarnijih u našem kolu.

11. R. C. Gdynia slavi dne 25 o. mj. svoju Charter-slavu. Tom prigodom uputio je R. C. Gdynia putem mene poziv svim R. С. 77. distrikta, da istoj prisustvuju.

12. Najbolju frekvencu u ovom mjesecu pokazuje opet klub Vukovar. Ugledajmo se u njeg.

13. Moj prvi zvanični posjet učinio sam R. C. Ljubljana. Kako taj klub funkcioniše ne trebam ni spominjati jer smo imali svi prigode da vidimo njegov rad prigodom distriktne konference u Ljubljani.

Sa srdačnim rotarskim pozdravom

Dr. Viktor Ruzié¢, guverner 77. distrikta R. I.

*K

SAOPĆENJE REDAKCIJE I ADMINISTRACIJE „JUGOSL. ROTARA“

Redakcija »Jugosl. Rotara« moli sve klubove a i pojedine Rotare da joj šalju članke koji mogu biti od interesa za naš list.

Mole se nadalje klubovi, da svoje mjesečne izvještaje o klubskim sastancima šalju najkasnije do svakog 8 u mjesecu i da u njima bude vjerno prikazan tok sastanka, pri čemu valja izostaviti sve što nije od važnosti.

»Jugosl. Rotar« ne može se uzdržavati samo od pretplate, stoga je dužnost naša, da u njem oglašujemo.

Prama želji nekojih klubova šalje se list svakome Rotaru lično. To iziskuje ne maleni posao za administraciju, a ipak si mnogi klubovi nisu dali ni toliko truda, da bi udovoljili pozivu i poslali adrese svojih članova.

Pozivaju se stoga, da to nefaljeno učine.

CETIRI ROTARSKA CILJA

Rotarstvo ispovjeda ideal služenja i smatra ga osnovicom svake čestite djelatnosti. Ono naročito nastoji:

1. da širi poznanstva kao priliku za služenje;

2. da postavi visoka etička mjerila u poslu i zvanju, da prizna vrijednost svakog korisnog zanimanja i da rotari služeći zajednici dižu ugled svog zvanja;

3. da svaki rotar primjenjuje ideal služenja u svom ličnom, poslovnom i javnom Zivotu;

4. da unapreduje medunarodno sporazumjevanje, dobru volju i mir putem svjetske drugarske zajednice ljudi od posla i zvanja, koji su se ujedinili u idealu služenja.