Jugoslovenski Rotar

вља госте. Саопштено је да је наш клуб послао поздрав новом претседнику Р. И. Јонсону. Брат Прица моли двомесечно осуство које ће провести на Мадери. Брат Коен сматра за дужност да истакне ревност брата Хрнчира, који је саставио 330 недељних извештаја од оснивања клуба. Присутни аплаудирају брату Хрнчиру а затим претседавајући закључује седницу. 333. састанак 29. јула. Фреквенција 41.18. Tocr-porap: Др. Ружић, Сушак, Гувернер 77. дистрикта. Претседник Пеливановић поздравља бр. гувернера Ружића који нам долази први пут после свог повратка са конвенције у Мексико Цити. Затим претседник саопштава да је у току прошле недеље ротару Фрањи Бајлони умро брат Игњат, један од наших најистакнутијих индустријалаца, а ротару Дру. М. Протићу умро је таст БорБе Несторовић, бивши бан. Чланови клуба устајањем и ћутањем одају пошту покојном И. Бајлони и Несторовићу. Слава им! Брат Станаревић и Мајхснер молили су месечно осуство, а брат Сондермајер који организује аеронаутички конгрес у Дубровнику, молио је осуство до половине септем= бра. Прочитано је писмо брата Гербела који јавља да ће проћи кроз Београд 8. аугуста на путу за Варну где иде на инаугурацију клуба, и провешће у Београду цео дан. Даље секретар саопштава да је Р. К. Калкута (Индија) тражио од нашег клуба обавештења о нашој држави и престоници која су и послата. Затим брат Гувернер на молбу гретседника говори о свом путу у Мексико. Претседник захваљује брату Ружићу на занимљивом предавању, које је заинтересовало све присутне, о чему је најбољи доказ аплауз којим је предавач поздрављен. Затим претседник поздравља браћу која се враћају са одмора и закључује 333. састанак клуба.

21

R. C DUBROVNIK

Sastanak (Meetings): Cetvrtak (Thursday) 20.00 — Hotel Imperial Sastanak 4. jula. Frekvencija 76.47". Kao gosti prisutni rotar ing. Adolf Kolak iz Zagreba i nerotar Dr. Ante Bibica. Dosadanji pretsjednik brat Jovo Bravacčic predao je dužnost novom pretsjedniku Dr. Mirku Mladinovu uz lijepi govor, u kojem je iznio svoja iskustva u prošloj godini. Medju ostalim kaže:

„Pretsjednik odbora za medjunarodno služenje R. C. Toowoomba Queensland mi je u februaru 1934 izmedju ostalog pisao: „nema nego 4 godine da smo primili Carter“. Dakle za njega su 4 godine „nema nego“. Ja zaista vidim iz toga ono Sto sam veé od ranije osjecao naime činjenicu da se u jednom R. C. sve lagano razvija: bilo to drugarstvo, bilo ekstenzija bilo program. I ja mislim da je lagano razvijanje bolje nego naglo. Kad dakle pogledamo u nas prosli rad od tek godinu i po dana ja ¢u ustvrditi da se je dosta ipak učinilo:

Svima Vam je poznat naš rad na medjusobnom zblizavanju: naSa inauguracija, nas Carter, engleski rotari, svi oni mnogi! dragi gosti na našim sastancima, pa naše prisustvovanje na 2 distriktne konferencije, itd. – to je sve urodilo poznanstvima, vezama, prijateljstvima i ja držim da mogu tvrditi da smo već time našemu gradu koristili“. – Novi pretsjednik Dr. Mirko Mladinov zahvalio je bratu Bravačiću, te je istaknuo smjernice, kojim želi da uputi klubski rad, a odmah je zatim imenovao sve pododbore. Slijedilo je zatim nekoliko referata, medju kojim brata Hrozničeka o radu domaćih, te brata Bravačića o radu austrij-

skih klubova.

Sastanak 11. jula Frekvencija 76.47", Kao gosti prisutni su braća Dr. Petar Marković iz R. C. Zemun, ing. A. Kožah iz R. C. Zagreb, Vaclav Svoboda iz R. C. Mlada Boleslava te nerotar Dr. A.