Jugoslovenski Rotar

mu rotara André Gardota rudi našeg stipendiste na Akademiji za medjunaro. dno pravo u Haagu g. dra. Petra Digovica. Rotary International obradovar je našim nastojanjima u korist mladih jurista 1 osobito cijeni da nas klub posvećuje tako veliku pažnju ovoj instituciji.

Sastanak od 15. jula 1935. Frekvenca 64%/o, Gost: Rot. dr. Rudolf Alter, R. C. Baden bei Wien. Pretsjednik brat dr. Zorigié pozdravljajuci gosta raduje se da mu moze da zaželi dobrodošlicu na našem jeziku, koji gost dosta dobro govori. Gost dr. Alter zahvaljuje na pozdravu i izražuje nadu da će prijateljske veze, koje spajaju naše klubove biti još više učvrscene. U znak prijateljstva predaje zastavu svoga kluba. Iza referata tajnika slijedi referat brata Warniera o francuskoj rotarskoj štampi i, konačno drži brat ing. Horvat svoj referat „Ovogodišnji turizam“ u kojem se opširno bavi razlozima, koji su doveli do prekida u napredovanju našeg turizma, ali na koncu kaže da momentane neprilike ne smiju nas smesti, jer agrarni Značaj naše zemilje i scenerija Jadrana sigurni su temelj za stalni uspjeh našeg turizma. U diskusiji IZa OVOg interesantnog predavanja uzeli su učešća brat pretsjednik i brat dr. Ivo Belin.

Sastanak od 22. jula 1935. Frekvenca 56°. Brat pretsjednik isporučuje pozdrave brata guvernera dra. Ružića, koji je danas proputovao kroz Zagreb, a zatim izvješćuje da je naš poč. član brat Edo Marković odlikovan ordenom Bijelog Lava II stepena ı izrazuje svoju radost da je rad brata Markovića na ekonomskim odnosima izmedju Čehoslovačke i Jugoslavije dobio tako visoko priznanje од pretsjednika Čehoslovačke Republike.

Rotarsko drugarstvo. Sin rot. dra. Mlinari¢a, student tehnike, koji se sada nalazi na praksi u Varšavi, došao je na preporuku našeg kluba u dodir sa nekojim rotarima u Varšavi. Bio je vrlo ljubazno primljen i mi zahvaljujemo Rotary klubu Varšava, a specijalno njegovom sekretaru ing. Mirovskom za svu

30

susretljivost koju su ukazali mladom Mlinariću u njihovom gradu. Iz austrijske rotarske štampe referira brat ing. Alexander, a brat ing. Horvat referira o predavanju „Vinska kriza i zakon“ koje je držao rotar Dressayre u Rotary Clubu Carcassonne, a bilo je publikovano u „Paris-Rotary. Sastanak od 29. jula 1935. Frekvenca 60%». Gost: Rotar dr. Tonko Soljan, R. C. Split. Iza pozdrava gosta i tajnickog referata brat Brovet referira iz japanske rotarske štampe. Brat Wartnier odlikovan je ordenom Jugoslavenske Krune, te mu brat pretsjednik u ime sve braće srdačno čestita. Zatim gost rotar dr. Tonko Šoljan, činovnik oceanografskog instituta u Splitu, drži kratko ali vrlo zanimivo predavanje O morskim psima u Jadranskom moru — pitanje sa kojim se je u zadnje vrijeme naša javnost mnogo bavila. Slijedi vrlo živahna diskusija, poslije koje je sjednica zaključena.

> R C ZEMUN Sastanci (Meetings): Četvrtak (Thursday) 20.00 - Hotel Central

78. sastanak 4. jula. Frekvencija 69°56". Gosti Leonid DeSskovié iz Subotice ı Dr. Aleksij Jelašić iz Skoplja. Brat pretsednik referiše o dužnostima rotara a napose o dužnostima uprave i pojedinih odbora. Brat Novak pročitao je izveštaj iz Mariborskog kluba. Uobičajena predavanja za vreme letnje sezone moraju izostati jer se održavaju sednice u bašti, gde je usled muzike i publike nemoguće predavanje držati.

79. sastanak 11 jula. Frekvencija 73:91%5, Gost Leonid Dešković iz Subotice. Usled otsutnosti brata pretsednika, pretsedava današnjoj sednici brat Dr. Miloš Corić, potpretsednik. Veće je proteklo u izveStavanju brace o stigloj posti i obaveStenjima o radu bratskih jugoslovenskih kluboya.

80. sastanak 18. jula. Frekvencija 73°91").