Jugoslovenski Rotar

JUGOSLOVENSKI 00 POO

AM niv

UREDNIK: Dr. VIKTOR RUŽIĆ

GUVERNER 77. DISTRIKTA SUŠAK, STROSSMAYEROVA ULICA

BROJ 12 I. -- TELEFON BROJ 90 CEKOVNI RACUN KOD FILIJALE POST. STEDIONICE U ZAGREBU BR. 39.552. — IZLAZI SVAKOG 15-OG U MJESECU - CIJENA 60 DIN. GOD. - OVAJ SPECIJALAN DVOBROJ DIN. 18.-

11112 MESECNO PISMO

Draga braco rotari!

29 aprila o. g. usledilo je moje imenovanje za Bana Savske banovine. Na mnogobrojne čestitke prijatelja i znanaca iz rotarskib klubova želim i ovim putem da svakom pojedinom najsrdačnije zahvalim.

Znadem da ćete uvažiti Vama poznate razloge, koji su prouzroćili, da ovaj broj izadje delomično sa zadocnenjem, a ujedno i kao dvobroj za mesec maji juni o. g.

U ova dva meseca od izlaska zadnjeg broja naseg glasila imademo da zabelezimo nekoliko dogadjaja u našem rotarskom distriktu:

1. Četvrta distriktna konferenca u Dubrovniku.

Neobično žalim da mi nije bilo sudjeno, da lično prisustvujem konferenci i da Vam kao učesnik kažem nešto o svojim utiscima, nego se moram poslužiti dobivenim izvještajima, iz kojih ali sa radošću i velikim zadovoljstvom crpim, da je naša distriktna konferenca iznad svakog očekivanja uspela i na koju možemo svi skupa biti ponosni.

Naročito veliku hvalu dugujem pastguverneru našeg distrikta, Dr. Viljemu Kreja, koji me je zastupao pri vršenju guvernerske dužnosti. Blagodarim pretsedniku Dr. Mirku Mladinov i članovima R. C. Dubrovnik, kao domaćinskom klubu, koji nisu zalili ni truda ni rada, samo da obezbede besprikoran ishod ı puni uspeh konference, u čemu su potpuno uspeli. Čestitam !

Hvala sekretaru R. C. Zagreb, Draganu Tomljenović, koji Je požrtvovno rukovodio tehničkim poslovima konference, a zahvaljujem i JI tajniku R. C. Sušak, Teddy-u Gjivović, na potpori koju mi je pružio pri organizaciji i provedbi puta posebnim parobrodom S/S „Prestolonaslednik Petar“.

Imali smo čast videti u našoj sredini našeg starog prijatelja i znanca, člana E. A. C., pastguvernera ćehoslovačkog (66) distrikta, Prof. Dr. Karela Neuwirt, koji je došao medju nas kao zastupnik Centralne uprave Rotary International, u pratnji svoje gospodje. Svuda je sacekan sa velikim simpatijama i izrazima prijateljstva. Odlično Je bio zastupan bratski ćeskoslovenski (66) distrikt na ćelu sa svojim uvaženim guvernerom Dr. Ferdinandom Hyža, a ne manje odlično bio je zastupan R. C. Graz, na čelu sa potpretsednikom Ing. Karlom Janiczek, koji je ujedno fungirao kao delegat njemacko-austrijskog (73) distrikta R. I.

1