Jugoslovenski Rotar

#16 neće moći lično izvršiti predaju chartera, nego će ga zastupati pri obavljanju te svečanosti pastguverner Dr. Viljem Krejči.

Dobiva riječ Dr. Ivan Slokar (R. C. Ljubljana), koji se zahvaljuje domaćinskom klubu Dubrovnik i njegovom pretsjedniku Dr. Mirku Mladinovu slijedećim riječima:

Draga braćo rotari!

Osobita mi je čast, da se mogu u ime svih učesnika ove distriktne konference zahvaliti domaćinskom klubu kao i njegovom uvaZenom pretsedniku bratu Dr. Mirku Mladinovu, da im blagodarim za sav uloženi trud, koji je omogućio sjajan uspeh tog sastanka.

Godišnje su rotarske distriktne konference ne samo korisne nego apsolutno potrebne, jer samo one nam omogućuju, da se bar jedanput godišnje sastanemo sa velikim brojem braće iz ostalih klubova vlastitog distrikta, da se s njima bolje upoznajemo i sprijateljimo te da se dogovorimo o unapređenju i učvršćenju rotarskog rada.

Pred ,Knezevim dvorom“ u Dubrovniku

Distriktne konference prosiruju lokalni rad svakog kluba na polju prijateljstva, ljubavi i služenja na celu državu. Ali njihov značaj prelazi čak i državne granice jer na distriktnim konferencama učestvuju u Većem broju 1 gosti rotari iz inostranstva.

Draga braćo! Poznato, mi је, sa koliko rada i sa kakvim poteškoćama je skopčana organizacija distriktne konference. Tu je zadaću naš bratski dubrovački klub upravo uzorno rešio. Posle Beograda, Zagreba i Ljubljane došao je na red naš divni biser na plavom Jadranu, naš Dubrovnik. Ovde se je pridružio ljubaznom dočeku i gostoprimstvu domaéinskog kluba i osećaj, da se nalazimo na najlepšem komadiću naše otadžbine, punom romantike i lepote, a bogatom u pogledu historičkih, umetničkih i kulturnih spomenika, koji potpuno opravdavaju gospodski ponos njegovih stanovnika.

77