Jugoslovenski Rotar

nevolje hoćemo da lečimo, i u međunarodnoj službi, gde hoćemo samo jedno — bratsku ljubav, sprazum i mir. Mi to hoćemo i možemo. Naše su ruke slobodne, zato:

Na posao braćo, na zajednički rad!

(Neprekidan pljesak i dugotrajni poklici nagradili su govornika Dr. Vladimira Belajčića.)

Uzbuđen prilazi pastguverner, brat Dr. Viljem Krejči, guverneru nominee, te mu od srca zahvaljujući na krasnom govoru čestita na izboru, grli ga i ljubi.

Iza kratke stanke slijede saopćenja tajnika distriktne konfereciie, brata Milivoja Sokolovića (R. C. Dubrovnik), koji zatim čita još prispjele čestitke i brzojave, među inim i čestitku R. C. Niš. U vezi

s/s „Prestolonaslednik Petar“ pred Lopudom, na izletu sa učesnicima Konferencije

sa ovom čestitkom pastguverner Dr. Krejči primjećuje da R. C. Niš kao takav još ne postoji, nego je taj klub tek u osnivanju.

Time je bio dnevni red svečane i zaključne konferencije iscrpljen. Pastguverner, Dr. Viljem Krejči, zahvaljuje biranim riječima još Jedanput pretsjedniku i svim članovima domaćinskog: kluba Dubrovnik na izvanredno organiziranoj priredbi, kao i odličnom toku konferencije: Prisutni popratiše tu izjavu sa burnim »Živio Dubrovnik!«.

Nastupila je iz blagonaklonosti iza zvaničnog dijela konferencije Dubrovačka Filharmonija pod dirigentom g. Mo. Josef Vlach-Vruticky i odsvirala «Kolo« našeg kompozitora Jakova Gotovca, što je učinilo na prisutne divan utisak.

Učesnici su se sakupili onda pred Kneževim Dvorom, gdje su bile postavljene klupe, za skupno slikanje, a slika se nalazi u ovom broju.

Pošlo se kolima i električnim tramvajem u Gruž, ukrcalo se na parobrod »Prestolonaslednik Petar«, gdje je bio zajednički ručak u

92