Jugoslovenski Rotar

raznim blagovaonicama i salonima tog odlično игедепог рагођгода. Ručak je serviran za vrijeme vožnje do Stona i Lopuda, a salonska glazba skrbila se je za dobro raspoloženje.

U krasnoj uvali na otoku Lopudu, tik pred mjestom, iskrcali su se sestre i braća i pošli nakon razgledanja mjesta i krasnog perivoja grofa Maineri-a u novi hotel na zakusku, koju je priredio domaćinski klub Dubrovnik. I tu je bilo raspoloženje sjajno, a veselje veliko, kada je brat Dr. Mirko Mladinov još jedamput uzeo riječ, te nazdravio otsutnom guverneru Dr. Viktoru Ružiću, slijedećom nazdravicom:

Dragi brate pastguverneru, poštovane gospođe, mili gosti, draga braćo Rotari!

Radujući se, što je naša četvrta distriktna konferencija protekla u tako divnoj bratskoj srdačnosti, i veseleći se njezinim uspjesima, a iznad svega sjajnoj manifestaciji rotarskog bratstva, idealizma i dobre volje, mislim da neću pretjerati ako usporedim ovo naše zborovanje svjetionikom povjerenja i ljubavi u magli nestaloženosti, malodušnosti i mržnje, koja danas davi svijet.

Osvježeni rotarskim optimizmom, vratićemo se sada opet svojim poslovima, da novim silama poradimo u svom krugu i pridonesemo svoj dio u radu svoga kluba.

Sa, nostalgijom pomišljam, draga braćo, kako vrijeme odmiče, i kako se približuje čas našega rastanka.

Prije nego li taj čas dođe, dužnost mi je, i svakako želim, da uputim nekoliko toplih riječi onome, čijem bratskom zauzimanju i neviđenoj neumornosti imamo да zahvalimo najveći dio naših uspjeha na ovogodišnjoj distriktnoj konferenciji. Onome, koji je time naročito mnogo zadužio dubrovački Rotary Klub, pa i cijeli naš grad.

Mislim da svi pogađate, da ta pohvala ide našem dragom bratu Dru Viktoru Ružiću, guverneru 77 distrikta, koji nam je svojim radom dao živi primjer kako se u praksi izvodi i primjenjuje ideal služenja.

Iskreno Zaleci Sto ga danas ne vidimo u našoj sredini, srdačno роzdravljam njegova zastupnika, pastguvernera brata Dra Krejči, te ga najljepše molim da bratu guverneru priopći odano priznanje i vruću zahvalu svih dubrovačkih Rotara.

Ujedno neka mu izruči i naše najbolje želje u radu na odgovornom mjestu, koje mu je povjereno. Mi svi želimo, da njegov rad na novoj dužnosti, koja mu je u dio pala, bude nov primjer pravog Rotarskog služenja.

Živio brat guverner Dr. Ružić! Živio brat pastguverner Krejči!

Prisutni popratili su taj govor dugotrajnim pljeskom i odobravanjem, te poklicima: »Živio Dr. Ružić!«

Nakon 6h poslije podne ukrcali su se učesnici na parobrod s/s

»Prestolonaslednik Petar« i u tihoj vožnji krenuo je brod za Dubrovnik.

Učestvovanje na distriktnoj konferenciji bilo je i ove godine nadasve zadovoljavajuće i iznad svakog očekivanja dobro. Od domaćih klubova sastalo se je u Dubrovniku 150 članova, 84 gospođa, ukupno

23