Jugoslovenski Rotar

5.) Rotarska ferminologija. Primetio sam da mnoga braéa nisu naCisto sa rotarskom terminologijom, шугдепот па jadnom od prvih sastanaka pretsednika i tajnika.

Član kluba je ,,rotar”,

sama ustanova ,,rotarstvo” i

pridev ,,rotarski’, ,,rotarska”, ,,rotarsko”.

Preporučuje se svima da se sfrogo pridržavaju ove terminoiogije.

6.) Klupski odbori i pododbori. Pogéetkom svake rotarske godine u svima klubovima moraju se obrazovati svi i odbori i pododbori. Ako io u kome klubu, slučajno, još nije obavljeno, neizostavno je potreb. S da se odmah uradi. Uveren sam da će se u islo vreme olpočeli i sa najenergičnijim radom i da će i odbori i pododbori održavati redovno svoje sastanke.

7.) Program rada. lako sam uveren da je u većini klubova izrađen program, ipak podvlačim da je izrada programa rada арзојшпо роtrebna i to u pravcu sva 4 rotarska cilja. Naroéitu paznju treba obražifi na fo, da svi članovi budu zaposleni i da se svakome pruži prilika da što više doprinese praktičnom ostvarenju rofarskih ideala.

8.) Počasno članstvo fraje svega godinu dana i svima koji su izabrani u prošloj rotarskoj godini, 30 juna o. g. prestala su sva počasna prava, sem slučaja da ih upravni odbor ponova izbere za počasne članove, šlo se može obnavljati svake godine.

9.) Frekvencija. Najtoplije preporučujem pažljivo čitanje pregleda ¢lanskog prisustvovanja na redovnim sastancima. Ovaj se pregled redovno donosi na kraju svakoga broja „Jugoslovenskog Rolara”. Iz пједа ćele naibolje videti kako u fome pooaledu stoji vaš klub u sravnjenju sa ostalima. A svaki klub treba da Zeli i da se stara da u poredenju ništa ne izgubi.

10.) Polugodišnji izveštaj o članstvu trebalo je poslati 1 jula. Ako to dosad u kome klubu još nije učinjeno i per capita tax nije takode poslana, neka se odmah uradi, jer od taénosti ili netaénosti samo jednoga kluba, zavisi ugled celoga distrikta.

11.) Klubovi: Bačka Topola i Slavonski Brod. Najiskrenije žalim šio u mesečnom izvešfaju za 30 juni o. g. nisam mogao uneti i podatke o prisustvovanju Clanova na sasfancima ova dva kluba bez ikakve njihove krivice. Sasvim nezavisno od njih ovi mi izveStaji, iako na vreme poslani, nisu na vreme stigli. Ovo naročito i sa zadovoljslvom ističem jer oba ova kluba, u pogledu vršenja svojih dužnosli, sloje na zavidMOO U Sa rofarskim pozdravima St. K. Pavlović

e Guverner 77 distrikta R. |.

Kad nedosfaje jedna reč. Kada naiđete na mlada čoveka koga sle ranije dobro poznavali pa vidife da je postao zvaničan i hladan prema vama čim prvi pu} zadovolji svoje ambicije, vi sigurno pemisiite da je poslao uobražen. Ali te može biti pored uobrazenosti i jedna vrsta nesvesne osvete kada mladić ignorira nekog koji да je ignorirao u prošlosti. | fo znači jedno ed najvažnijih razočarenja koja mladež doživljuje. Sigurno da je mnogo Michangela, Faraday-a i Edison-a bilo izgubljeno za svet samo iz razloga što je neko propustio priliku da im kaze koju ohrabrujuéu reé. Vidi članak g. Hugh Jones u avgustovskom Боји „Тће Еојамап".

2