Jugoslovenski Rotar

Vršac. Novi prelsednik br. Joca Georgijević, primivši dužnost od br. dr Rozenberga, održao je lep govor s nado:ii za uspešan rad u klubu. Pročifana pisma pastprezidenta R. |. Manije-a i sekretara R. |. Peri-a ostavili su dubok ulisak kod članova. Br. pretsednik upoznaje braću sa Uredbom o unapredivanju vnogradarstva, koja će odsad činili ograničenja sađenja vinove loze i podizanja vinograda. Ovo ograničenje će pogodili leško i vršačke vinograde. Olučeno da se preduzmu potrebni koraci na nadležnom meslu, kako bi se vršački vinogradi spasli u celosti.

Vukovar. Novi pretsednik br. Toma Maksimevic održao je lep govor pri prijemu dužnosti, iznevši i poirtvuvani rad svoga prethodnika br. Wachslera. Da bi se озеска ргозј->-5 и Бодојеми Sto bolje izvela odlučeno je da je К. К. Ми kovar u šlo većem broju poseti Osijek 29 jula i tada urede pilanje o predavanju br. Wachslera na toj svecanosti. Na sednici Upravnog odbora utvrden je program rada za naredno tromesecje.

Zagreb. Braća Tomljenović i Alaupović podneli su svoje izveštaje iz Nice, Marselja, Londona i Pariza. U Parizu su se sreli sa Pavlom Harisom i ovaj im je

"obećao da će idućeg proleća poseliii Jugoslaviju. Novi pretsednik R. |. rot. Mor. Duperrey zahvaljuje na česlici i obećava skoru poselu Jugoslaviji. Zajednički saslanak Zagreba i Varaždina prilikom 350-te sednice R. K. Varaždin oslao je u trajnoj uspomeni. Iz Zagreba је učesivovalo 9 rofara. Na proslavu R. K. Osijek

određuje se br. Rudolf Knežević. Brat dr. Milovan Zoričić daje opis Lovačke, izložbe u Zagrebu, koja će biti sastavni deo Međunarodne' izložbe u Berlinu, a posle [ода се se preneti u Beograd. Odaje se komemorativna posta povodom smrii srpskog patrijarha Varnave, kao i pomen svome članu ing. Fedru Senecicu, koji je umra u Sarajevu i u meslo venca podaruje se 500 din. u fond za закајџ, decu. R. K. Usti na Labi, šalje svoju zastavicu u znak zahvale za braiski prijem, rot. Krohe. Br. Jelagié iz R. K. Skoplje referisao je o R. K. u Parizu a br. Govorkovié iz R. K. Osijek o R. K. u Salzburgu.

Zemun. Održani su sleded¢i referati: brat Viktor Vikerhauzer ,,O pojacanju radio stanice u Beogradu”, brai Franja Jenč „Put autom za Pariz i nafrao” i brat Teodor Mahin „Let ruskog avijaličara Gromova i drugova preko severnog pola”. Kao novos} uvedena je da u mesecima julu i avguslu mogu redovnim saslancima prisustvovati i sestre.

41