Jugoslovenski Rotar

J U G O S LOV E N 5 K | NOVEMBAR 1937/BROJ O

Gl. urednik: STEV AN K.PAVLOVIC

guverner 77 distrikta R. |. Beograd, Gospodar Jevremova ulica 39, Telefon broj 24-430

GOD. Vv

Čekovni račun Jugoslovenske udružene Banke kod Pošt. štedionice u Веодгади бг. 51086 / Cena 144 din. godišnie / Pojedini br. staje 12 dinara

JZLA4ZI KRAJEM SVAKOG MESECA

Peto pismo Guvernera

Beograd, 25 novembra 1937 g. Mila braćo,

1. Rotarska poruka. Setimo se gladnih i ne zaboravimo ozeblu golotinju. Prilozimo za sirotinju koliko ko može, neka se našem ličnom blagostanju i nevoljni zaraduju. Budimo korisni drugima i osefićemo veliko zadovoljstvo da smo ispunili svoju rofarsku dužnost.

2. Preisednik Duperrey u Južnoj Americi. Južnoamerički rofari nadaju se da ée dolazak pretsednika Duperrey u Juznu Ameriku doprinefi zivljem napredovanju rotarskog pokreta u ovim krajevima, samo im је ostalo Zao Sto pretsednik R. |., zbog nemanja vremena, nije mogao posetiti jo§ veci broj klubova.

3. Kandidovanje guvernera za 1938-39 godinu. O ozbiljnim stvarima valja na vreme misiti. Zato je potrebno da se veé sada pomisja koji bi rotar u naSem distriktu bio najpodesniji za guvernerskog kandidata. Uspemo li da se Sto pre slozimo na izboru jednog kandidaia i izbegnemo veoma neprijatno nadoglasavanje na samoj konferenciji, postići ćemo jedan veliki uspeh.

Skrećem pažnju, da pojedini klubovi za kandidate mogu predla-

gati samo svoje članove, a niukom slučaju članove drugih klubova. Klupske odluke po ovoj stvari valja mi dostaviti odmah po njihovom donošenju. .

4. Distrikina konferencija u Beogradu. Beograd će imali, prema odluci na prošloj disfriktnoj konferenciji u Skoplju, ponovnu čast da se u njemu održi iduća disfriklna konferencija. Sjajan uspeh prve daje nam puno nade da će domaćinski klub i ovog pula pokazati svoju dobru volju, savršenu organizaciju i urodjeno gostoljublje.

Ali ne samo beogradski, već i svi osfali klubovi iz naše zemlje Treba već sada da razviju što veću aklivnosf. Preporučujem da se u svima klubovima obrazuju naročiti odbori za proučavanje pitanja i