Jugoslovenski Rotar

Pierov. — Stampano i razaslano svima klubovima predavanje rot. Prchala o kanalu između Dunava, Labe i; Odre. Rotor Jan je predavao o Medunarodnoj

poziciji Cehoslovacke.

Pfibram. — Jedna sednica je bila posvećena pelminufnim govorima iz Zivote nazih rotara. Rot. Bukovsky je predavao o narketicnim lekovima.

Rakovnik. — Pilsenski klub posetilo je 4 lana. Rot. Beranek je govorio O berzama na termine. 5

Rudnice na Labi. — Ing. Zenaty iz R. K. Praha držao je govor o fajnim udruženjima i drušfvima.

Sušice. — Svi članovi brižljivo uče srpskohrvatski. Klub u Plzenu posetili 15 којата i fu je rot. Seitz, gradonačeonik sušički, održao predavanje o Opštinskoj samoupravi.

Tabor. — Jedan član klupskog podmlafka opisao je svoje bavljenje u Franciskoj medu podmlatkom R. K. Aix-les-Bains. Vodena je debata o vestackom kauéuku i o kulinarskoj izložbi u Frankfurtu.

Teplice-Šanov. — Za đake najviših razreda nemačkih i čeških srednjih škola raspisana je tema sa nagrdom: Kko ćemo doći do češko-nemačkog kulturnog zbliženja.

Tfebič. — 13 članova i 6 setara posetili klub Žedeč n/S. gde su odlučili da povedu zajedničku akciju u oblasti Češkomoravske visoravni.

Usti na Odri. — Pozdravili su u svojoj sredini 14 rotara iz Pardubice. Sekr. Šrimpf je govorio o rofarskom prijafeljstvu.

Užhorod. — Rot. Drag. Grigold R. K. Subotica je posvefio ovaj klub, gde su izmenjane klupske zastavice. Rot. dr. Lukaé je predavao o raznim ukorenjenim novikama Engleza.

Visoko Mite. — Pozdravili su 17 rotara sa sestrama iz Zamberka. Rot. Ostadal kao gradonateonik dao je referat o budzetu ovog mesta za 1938.

Zlin. — Rot. Zelinka je govorio o pojaéanoj sigurnosti na pufevima, o Cemu su izvešleni i svi ostali klubovi. Gost. rot. Guillement iz R. K. Casablac-a dao je referat o Maroku.

Zamberk. — Mnogobrojno uéestvovali na odlasku u Visoko Mifo. Opširno se raspravljalo o knjizi fabrike Bata: Kad budemo država cd 40 miliona. Vaclav Rudi, R. K. Mlada Boleslava

IZMENA MLADEZI OD ZNACAJA ZA SPORAZUMEVANIE. Dali znate da rojari u mnogim državama mnogo rade na povećanju međunarodnog razumevanja pomoću uzajamne izmene svojih sinova i kćeri? Maurice Duperrey, prelsednik R. |. govori nam o veoma korisnoj grani zotarske delatnosti u decembarskom broju časopisa „The Rofarian”.

a сл