Jugoslovenski Rotar

9. Rofarske publikacije. Prošle godine beogradski rotari klub izdao је na našem jeziku brošuru: „Šla znači članstvo u Rofarstvu?” Ko bi Želeo ovu brošuru neka se obrafi na beogradski klub.

10. Regionalna konferenciia u Štokholmu.

Prema rešenju EAC u Zagrebu obavezno je za svakog člana Rožari kluba da priloži po 0.60 švedske krune kao dobrovoljni prilog za pokriće rashoda ove konferencije, bez razlike hoće li kogod ili ne ići na ovaj sastanak. Na trazenje brata Trolle, guvernera Svetskog distrikta, molim svu braéu da odgovore ovoj obavezi. Adresa je za doznaku ova:

Svenska Handelsbanken — for Director Trolle — Arsenalsgaten 11. Stockholm. Sweden.

Najbolje je da ove priloge pošalje klub odjednom za sve svoje članove. |

11. Rofarsko širenje. Medju osnovanim klubovima inferesanino je pomenufi dva kluba u Pandharpur-u i Barsi-u u Indiji, čiji su članovi sami urođenici a zvanični jezik urođenički dijalekat fih krajeva.

12. Na mesto éestitki. Nekoliko nasih klubova izostavilo je ove godine uobičajene čestitke o Božiću i Novoj Godini podarivsi sirotinji razne poklone u iznosu onih suma koje bi olišle na poštarinu i štampanje česfilka. Ovaj način česfitanja čini mi se najpodesniji rofarskoj ideologiji. 13. Prisustvovanje na klupskim sastancima. Za drugo fromesečje ove rofarske godine najbolju frekvenciju imali su ovi klubovi:

U oktobru — Bačka Topola (92.19%), Pančevo (90.34%) i Slavonski Brod (87.50%); u Novembru — Split (95.83%), Bačka Topola (92.19%) i Vinkovci (92.19%); u decembru — Stari Bečej (95.97%), Vukovar (95.59%) i Varaždin (93.18%).

Najslabiju frekvenciju imali su, nažalost, ovi klubovi:

U oktobru — Banja Luka 56.66%), Sarajevo (54.66%) i Šibenik (52.26%); u novembru — Beograd i Sarajevo (64%), Novi Sad (63.65%) i Sibenik (50%); u decembru — Šibenik (62.50%), Stara Kanjiža (61.46%) ! Сирпја—Јадофпа—Рагаст (55.44%). Dok je u prvom mesecu (julu) ov. god. proseéni postotak za sve klubove bio 67.52%, u Sestom mesecu (decembru) ov. rotar. god. dostignut je proseénik od 77.77%. Ovaj

nas porast može samo zaradovati i obodriti na jos boliu revnost u pohadanju sastanaka.

Svima toplo rotarsko pozdravlie. St. K. Pavlovieé

66-OM CEHOSLOVACKOM DISTRIKTU R. I.

Veoma dirnut foplom Cestitkom bratskog €ehoslovackog distrikta, koja mi je upućena preko primerno uredenog časopisa „Rofarian”, povodom moga 60-og гоdendana — molim svu braću čehoslovačke rolare da prime moju najdublju zahvalnost i uverenje da пајргедатје tezim osfvarenju nasih rotarskih ciljeva.

St. K. Pavlović Guverner 77 distrikta R. I.

3