Jugoslovenski Rotar

|| U G O S LOV E N S K | JUNI 1938/BRO) 12

Gl.urednik: STEVAN K. PAVLOVIĆ

cir. guverner 77 distrikta R. |. Beograd, Gospodar еј | " Jevremova ulica 39, Telefon broj 24-430 сте

MOO

GOD. V

Čekovni račun Jugoslovenske udružene Banke kod Pošt. štedionice u Beogradu br. 51036 / Cena 144 din. godišnje / Pojedini br. staje 12 dinara

IZLAZI KRAJEM SVAKOG MESECA

Дванаесто писмо Гувернера

Претседницима и тајницима свих клубова Београд, 20 јуна 1938 Мила бргћо,

1) Промена уредника. Са овим бројем „Југословенски Ротар" завршава своју У годину живота и своје излажење под мојом редакцијом у Београду. Идући број изаћи ће у Љубљани под привременим уредништвом брата Др. Виљема Крејчи, пастгувернера, а онај број за тим под редакцијом новога гувернера, брата Др. Ивана Слокара.

Новим уредницима желим сваку срећу, а вас, драга браћо, молим да примите моју топлу захвалност на обилној сарадњи, без које би ми сваки труд био узалудан.

2) „Југословенски Ротар". Молим сву браћу која случајно нису добила који број нашега часописа, да ми то јаве, како би им загубљене бројеве, по могућству, накнадно послао.

На случај да не бих могао неке бројеве свима послати, јер их не будем имао довољно у резерви, слећу првенствено онима који ми се буду први обратили, редом јављања.

3) Последња званична посета. Сретан сам што сам успео да обиђем 18 јуна наш клуб у Дубровнику и да са њим засладим своје званичне посете свима клубовима нашега дистрикта. И нисам се преварио што сам посету Дубровнику оставио за крај, јер лепшега завршетка нисам могао пожелети. Нека му је и на овоме месту најлепша хвала на широком гостољубљу, на топлини и лепоти дочека кога ћу се увек сећати са највећим задовољством.

4) Поздрав претседника Дипереј-а. Од претседника Р. И. добио сам из Чикага писмо којим ме моли, да испоручим свима југословенским ротарима његове срдачне успомене и осећаје пуне искрености за све знаке симпатија, који су му у Југославији тако обилно указиване, што ево и чиним са највећим задовољством!