Jugoslovenski Rotar

Dr.

najuci od 1. marta 1957 godine, bez obzira na dobitnike u pojedinim godinama.

5) Ovu konaénu najbolju sveukupnu frekvenciju pod t. 4) utyrdjuje odbor na distriktnoj konferenciji 1942 godine u koji ulaze:

a) guverner, koji vodi distriktnu konferenciju 1942 godine:

b) pretsjednik kluba u mjestu gdje se održava distriktna konferencija, с) predstavnik R. C. Vukovar.

0) U slučaju da se ustanovi, da bi za prvu godinu trebala ova košnica prelazno pripasti R. C. Vukovar, to se umoljava R. C. Zagreb. da istu primi na čuvanje za godinu dana. da se na taj način oda priznanje osnivaču prve košnice.

7) Ovaj Je pravilnik prihvaćen jednoglasno na 287. sastanku R C. Vukovar na dan 11. aprila 1958 godine sa željom. da se u našem distriktu gaji što bolje i iskrenije drugarstvo. koje se može ostvariti samo sa visokom frekvencijom.

IZ ROTARSKOG SVETA ČEHOSLOVAČKA, 66. DISTRIKT R.I.

Dr. Frantisek Kral — guverner 66. distrikta R. |.

MUDR Frantisek Kral rodjen je 18. avgusta 1892 u Albrechtima, srez Tyn nad Vitavom u Češkoj. Srednju školu је učio u Pisku, visoku veterinarsku školu u Beču, gde je posle odsluženja vojničkog roka postao veterinar. Godine 1916 pozvam je na veterinarsku visoku školu u Beču kao inspektor. Tamo je izradio disertacijski rad i promoviran za doktora interne medicine. Odmah posle prevrata 1. novembra 1918 nastopio Je služb kao kotmandant vojne bolnice za konje u Pisku, a zatim je pozvan u Prag, gde je sagradio i vodio novu vojnu podkivačku školu u Karlinu (Prag).

Naskoro mu Je ministarstvo prosvete poverilo predavanja o podkivanju i kopitima na veterinarskim kursevima filozofskog fakulteta na Karlovom univerzitetu u Pragu. Istovremeno je predavao na zemljodelskom fakultetu čeSke tehnike u Pragu i o veterini kao FrantiSek Kral, guverner 66 di- zastupnik prof. KaSparka, koji je oti-

strikta. Sao u Sibiriju.

24