Jugoslovenski Rotar

nuinoj radosti zaborave tegobe зуако- bavni deo, koji Je dugo trajao ı u роdnevnog života i apeluje na sestre i nedeljak izjutra Je ladja posle jedne braću da stave svoje plemenite ener- prijatne, lepe ı ugodne šetnje kroz Yvegije u službu četiri rotarska ideala. lelepne i romantične klisure Djerdapa

Posle službenog dela sastanka otpo- ponovno pristala u beogradsko pristačeo je u prijatnom raspoloženju za- nište.

+ ALEKSANDAR ADAMOVIĆ

Na 405. sastanku (5. juna) Rotary kluba Novi Sad održao Je predsednik br. dr. Branko Petrović povodom smrti br. Aleksandra Adamovića ovaj ZOVOT:

Draga braćo — sa tužnim osećajima u srcu ı velikom boli u duši ustajem da otvorim današnju našu sednicu. Sudbina je opet istrgala iz naše sredine jednog našeg brata. Mi smo izgubili našeg dragoga ı verncga Sašu Adamovića. Od osnivanja Rotary kluba u Novom Sadu on Je bio član kluba. Učestvovao Je već u radu oko samog osnivanja. Sve do poslednjih dana. dok ga nije podmukla bolest okovala za krevet. iz kojeg mije više ustao. on je bio vredan i marljiv rotar. Kroz dugi niz godina. skoro kroz celo vreme od kada postoji naš Klub. brat Saša je prednjačio primerom u pogledu prisustvovanja na sednicama. Uvek Je bio na radu naših sednica ı samo izvanredne prilike mogle su da ga u fome spreče. Takav Je bio i u svome pozivu. Kao Jedan od naših najvećih proizvodnjača — vinogradara. — on Je celom svojom plemenitom dušom voleo svoj poziv. U krugovima privrednika uživao Je ugled. poštovanje ı nedeljive simpatije. Uvek tih ı skroman. on је zivio ı radio za svoju milu porodicu. za svoj poziv ı za Rotarstvo.

Njegovu preranu smrt oplakuje njegova supruga ı dve čerkice. Naš Klub mnogo. vrlo mnogo gubi u bratu Saši — ı stoga Je ı naša bol velika i duboka. Molim Vas draga braćo. da ćutanjem od Jedne minute odamo dostojnu poštu uspomeni dragog nam brata Saše Adamovića — Slava mu!

U zapisniku toga sastanka čitamo dalje:

Prisutna braća stojeći saslušala su reči br. pretsednika u pobožnoj tišini odajući pok. br. Saši poslednju poštu sa šutanjem od 1 minufe i „Slava mu!“

Plenum je rešio da svi članovi korporativno prisustvuju sahrami. U ime Kluba održaće posmrtno slovo br. Dr. M. Popov. — Svaki član će uplatiti 50% više od svoje redovne članarine. koja suma će se predati novosadskim karitativnim društvima i ustanovama.

Rotarska odlikovamja. Br. dr. Prokopije Uzelac, Osijek. cdlikovan ord. Jugoslovenske krune IV. stepena sa palmom. — Br. Lisičić, Split. imenovan je počasnim vicekonsulom Kraljevine Nizozemske. — Br. Danilo. Split. postavljen je za direktora primorske financijske direkcije. — Br. Šaca Stefanović. Zemun. odlikovan je redom Sv. Save IV. kl. — Naša čestitanja.

31