Jugoslovenski Rotar

U Del Monfe u Kaliforniji. po prirodnim lepotama i vegetaciji pravom raju imao sam čast da sa svim ostalim guvernerskim kandidatima učestvujem od 15 do 18 juna u svim predavanjima i diskusijama rotarskog instituta. visoke škole za buduće funkcionare medjunarodne rofarske organizacije u pojedinim distrikfima celog sveta.

Tu sam se upoznao i sa glavnim tajnikom R. I. Chesley R. Perry-em. koji Je duša cele organizacije.

Rad u Del Monte nije bio samo interesantan nego i vrlo koristan.

Konačno sam učestvovao na godišnoj konvenciji u San Franciscu od 19 do 24 juna fe saradjivao kao član zakonodavnog veća (legislation council). Konvencija Je zaključila svoj rad izborom novo predsednika R. IL. George Hager-a iz Chicaga te izborom distriktnih guvernera.

Pun novog oduševljenja za naše ideale vratio sam se kući, da preuzmem poslove guvernera. Moja je duznost, da produzim rad mojih uvazenih prednjaka, da o¢uvam poverenu mi organizaciju i da svim silama nastojim, da se ta zgrada proSiri osnivanjem novih i ekstenzijom veé postojeéih klubova kao i produbljenjem rotarskog rada uopSte. Taj zadatak mogu da izvrsim : da postignem povoljne rezultate jedino bratskom pomoéu pretsednika 1 tajnika svih klubova, čiji se rad opet naslanja na sudelovanje sve braée rotara. Svaki rotar treba da bude čovek pun dobre volje ne samo u teoriji nego ı u praksi u ličnom kontaktu, u zvanju. u zajednici kao i u odnošajima izmedju naroda.

Moj rad bio bi izlišan, ako me ne bi potpomogli svi funkcionari pa i svi članovi naših klubova. Uveren sam, da ću u tome pogledu naići na iskrenu potporu, za koju svoj braći unapred toplo blagodarim.

2. Promena uredništva „Jugoslovenskog Rotara“. Ovim brojem počinje „Jugoslovenski Rotar“ svoju VI. godinu života pod mojom redakcijom u Ljubljani. Srdačno blagodarim pastguvermeru bratu Stevi K. Pavloviću za njegov frud. koji Je omogučio blagovremeno izlaženje tog broja kao i bra¢i pastguverneru Dr. Viljemu Krejéiju i tajniku Ljubljanskog kluba Dragu Potoéniku, koji su za vreme moje otsutnosti izvrsili ogroman rad oko pripreme materiala i Stampe.

Adresa uredništva ı uprave: Dr. Ivan Slokar, Ljubljana, MikloSiéeva cesta 10.

Is 3