Jugoslovenski Rotar

GODINA VI 15. VII. 1938

JUGOSLOVENSKI

UREDNIK: DR. IVAN SLOKAR, GUVERNER 77. DISTRIKTA, LJUBLJANA, MIKLOŠIČEVA C. 10, TELEFON BR. 29-79

IZLAZI SVAKOG 15-OG U MESECU CENA GOD. DIN 144 · BROJ DIN 12

10 0)

R.1

PRVO PISMO GUVERNERA

Pretsednicima i tajnicima svih klubova

Ljubljana, 14. jula 1958 Mila braéo!

i. Vratio sam se sa dugog i napornog rotarskog putovanja fizički umoran a duševno Jači ı bogatiji nego sam otputovao. Utisci, koje sam doživeo na putu iz Europe u New York pa preko Chicaga u Del Monte i u San Francisco pa i natrag mnogobrojni su i ogromni sa geografskog, ekonomskog i tehničkog stanovišta.

Ograničavajući se na rotarske dogadjaje treba u prvom redu da podvučem. da sam imao priliku da se u Chicagu upoznam sa odličnom i u svakom pogledu savršenom organizacijom vrhovne uprave naše svetske rotarske zajednice. Pri fome nama је еугорskim nominiranim guvernerima mnogo pomogao neumorni Sef evropskog sekretariata Dr. Lester B. Struthers, kojeg smo imali priliku upoznafi kao vrlo ljubaznog čoveka i neumornog radnika.

Put posebnim rotarskim vozom iz Chicaga kroz Denver, Saltlake-City i Sacramento u Del Monte dao mi je priliku. da sam se lično upoznao sa velikim brojem rotara iz svih krajeva Amerike i Kanade. Morao sam se diviti velikom gostoprimstvu svih rotarskih klubova i rotara u krajevima, kroz koje smo prolazili. Nikada neću zaboraviti kolika je moé ideala prijateljstva, drugarstva ı služenja, koja je tako duboko zahvatila sve te velike mase americkog rotarstva.

bo