Jugoslovenski Rotar

nost ovoga medjugradskog sastanka. te priznanje Rotary klubu Karlovac. na ovoj priredbi. koja je zahtijevala prilične predradnje. Dr. Miljenko Marković. iznio Je tom prilikom namjere zagrebačkoga kluba. da obavi posjete svim klubovima. koji su po zagrebačkom klubu osnivani. a ovom medjugradskom sastanku zaželio Je punı uspeh. Br. dr. Perdo Pavelić. zahvalio se Je na pozdravu Rotary kluba Sušak. i donaša nam pozdrave svoga kluba. a posebno pozdrave br. dr. V. Ruziéa. koji nije mogao ovom medjugradskom sastanku sudjelovati radi zaprijetenosti. Za Rotary klub Banja Luku zahvalio se je na pozdravima br. Sp. Bocarié ugodnim željama za uspješan rad. Br. dr. I. Zaja govorio je u ime kluba Sibenik. te Je na vrlo interesanian način prikazao rad rofara koji se na ovom medjugradskom sastanku vidno ispoljio. Isto tako pozdravili su ovaj medyjugradski sastanak izaslanici klubova Split. Ljubljana i Petroverad. Brzojayne pozdrave pročitao Je br. Petar Koščević.

Nakon ručka opisao Je na vanredno lijep način historijat Plitvičkih Jezera br. Jure Cindrić. član Rofary kluba Karlovac. davši svim prisutnim sliku u feoriji onoga. što su učesnici tokom jutra i poslije podneva u naravi vidjeli.

Sastanak posjetilo Je 40 članova prije spemenutih klubova te 25 pripadnika njihovih obitelji.

Kao što je prije spomenuto. ovaj medjugradski sastanak imao svrhu ne samo da Rotary Klub Karlovac udovolji svojoj dužnosti. da upotpuni svoje godišnje izvJešće ı f. d. već je ovom sastanku od-

redio svrhu medjusobnoga upoznavanja — čisto praktičnog прогпаvanja — koje vrijedi. kada pojedinac dodje u tudje mjesto da ne

samo po klupskoj znački nadje naše prijatelje. već da odmah nadje svoje lične znance. pa da Jedan dio svoga vremena provede u njihovom društvu izvan brisa za dnevni posao. | ovo je bila svrha ovoz medjugradskog sastanka. izvan dnevnih briga odmoriti se. Željeli smo. da se svi učesnici prilagode momenfalnim prilikama. da budu pod dojmom atmosfere bistrih Jezera. ı da im te osJećaJe ne povrijedimo od dolaska pa do napuštanja Plitvičkih jezera. Držimo. da nam је ovo 1 uspjelo, tim vise, Sto možemo Javiti svim učesnicima ovoga me(djugradskog: sastanka, da se i br. J. Vlach sa suprugom, koji se je na putu na medjugradski sastanak kraj Rakovice unesrečio. već nalazi na putu ozdravljenja.

Time Još jednoč pozdravljamo sve učesnike тед јигтадзКога sastanka s njihovim obiteljima. u uvjerenju, da smo im na Plitvicima pružili nove znance i dobre prijatelje. i dan odmora i razonode.

Petar Koščević.

ee 008 —AJ

Rotarska odlikovan Ja. Br. dr. Božidar Lavrič, član R. C. Ljubljana izvršio je veoma uspelu operaciju Nj. Vis, kraljevića Andreja na slepem crevu u sanatoriju Leonišče ı Ljubljani. Tom povodom podelio mu je NJ. Vis. kraljević Andrej lično odlikovanje Jugoslovenske krune III. razreda. Na ovome visokom odlikovanju br. Lavriču najiskrenije čestitamo!

8 105