Jugoslovenski Rotar

INAUGURACIJA KLUBA U BRČKOM

Brčko Je dočekalo 27. augusta ove

godine sa veseljem veliki broj rotarskih gostiju iz našeg distrikta, koji su došli na inauguraciju tog našeg najnovijeg kluba. Zapisnik o sastanku kluba, koji fe veé 15. po redu, syjedo¢i, da je bilo na inauguracionoj svecanosti 64 rotarske braée i gostiju. Prisutni su bili: guverner br. dr. Slokar, koji je ujedno zastupao i ljubljanski klub, 15 članova kluba u Brčkom, 10 élanova iz kumskog kluba Vukovar, 10 Glanova iz bliskog kluba u Vinkovcima, 4 iz kluba u Osijeku, 5 iz Sombora, 2 iz Vršca i Jedan češki rotar (Lager Vaclav iz Sušica).

Sastanak je priredjen u уеђ-

koj sali hotela „Posavina“, koja Je za ovu svrhu bila naročito dekorisana. Gosti su dosta rano zauzeli svoja mjesta. a u 20.50 došao je guverner br. dr. Slokar, u pratnji preisjednika R. С. Brčko Artura Padjena. Dolazak Dr. guvernera su braća dugo ı odušeyvljeno aklamirala. Zatim je bila zajednička večera, koja Je bila servirana po naročito izradjenoj menu-karti.

Za vrijeme večere Je kum br. Toma Maksimović iz Vukovara napio NJ. Vel. Kralju Petru II..

NJ. Vis. Knezu Namjesniku Pa-

vlu i Kraljevskom domu, što su braća zaslušala stojeći i popra-

tila oduSevljenim klicanjem. Poslije večere Je br. Toma Maksimović održao slijedeći govor:

Pre osam mjeseci poverio mi Je brat past-guverner Stevan K. Pavlović iz Beograda misiju, da kao rotar koji je nikao iz ove sredine ı ovoga kraja osnujem Rotary Club u Brčkom ı da oko njega okupim sve što Je najbolje, da sakupim ljude koji rade ı koji će svoj budući rad prilagoditi uzvišenim rotarskim ciljevima, a ti su: služiti ne samo svojoj porodici, nego služiti isto

tako predano svome narodu, svojoj opštini, svojoj državi ı služiti celom čovječanstvu. — Ja vam moram reči, teška zadaća za današnje prilike u kojima Zivimo, ali za mene je bila lagana zato, što sam poznavao ovaj da Ge se ovde sakupiti veći broj ljudi takvog kova, kako to prayila Rotary Internationala propisiju. — I nisam se preva-

Br. Toma Maksimovié

rio. Nadam se, da će naši mili gosti imati prilike da čuju iz raznih referata. da Rotary Club nije nikakova tajna organizacija, nego da su ciljevi Rotary Cluba jasni kao dan, da su plemeniti i da su uzvišeni. — Ja vjerujem, da će seme uzvišenih rotarskih ciljeva današjim danom pasti na plodna tla i da ću kroz cio život moći da se ponosim. da sam inicijator i osnivaé Rotary Cluba u Brčkom.

Nakon održanog roll-calla je tajnik

106