Jugoslovenski Rotar

brat Kujundžić se uvek istakao — stoga su ga njegovi drugovi iz kluba tako dobro upamtili — svojom velikom energijom i vidnim sudelovanjem u radu na tim sastancima.

Pored tog redovnog: rada u klubu. brat Kujundžić j\ Je prisustvovao na nekoliko svetskih rotarskih konvencija, na mnogim. drugim medjunarodnim roftarskim sastancima, kao i na distriktnim konferencijama ı mnogobrojnim rotarskim priredbama medjuklupskog karaktera u našoj zemlji. I na svim tim skupovima istakao se svojim neumornim radom ı energijom.

Rad brata Kujundžića na sty aranju rotarskog pokreta u Jugoslaviji, 1 pored toga Sto sam po sebi neizmerno koristan ı značajan, narocito nam je dragocen ı mio pošto mi, koji smo od samog početka bili kraj njega, vidimo koliko požrtvovanosti, ljubavi ı najoduševijenijeg elana taj Glovek ulaze u svoj trud. te se neprestano divimo ovom pravom pioniru u borbi za dobro čovječanstva koji će, uvereni smo. ući u svetsku istoriju rotarskog pokreta kao Jedan od njegovih najzaslužnijih pobornika.

Ponosni smo i radosni da je taj odlični rotar — naš druz ı brat — osnivač i član našeg kluba, koji nas svojim primerom, visokim, nezainteresovanim i odanim služenjem oduševljuje i bodri na što energičniji dalji rad na širenju ı Jačanju rotarstva u našoj zemlji.

+ МИША СТАНКОВИЋ, ЧЛАН ПОТАРИ-КЛУБА ПЕТРОВГРАД |

Желећи да поправи своје здравље, брат Миша Станковић је пошао на заслужени одмор у бању. Нажалост, отуда се није вратио. Умро је 6 селтембра у 11 часова ноћу. Тало му је пренесено у родно место Меленце, у Банату, и ту сахрањено.

Миша Станковић потиче из вредне и угледне куће, и већ у својој младости показује наклоности за практичан рад. Одмах после“ завршеног школовања, он пуном снагом улази у јавни живот, увек на: страни оних који се боре за правду и истину. Нарочите симпатије има за националне и хумане установе. Био је члан Соколског друштва, Јадранске. страже, Црвеног крста, Дечијег дома, Трговачке омладине, Лиге за сузбијање туберкулозе и других. У већини организација био је и члан управе са важним функцијама, за које је увек нашао времена да их на време обави.

Четири ротарска циља брат Миша је потпуно познавао и заиста им верно служио. У клубу је он један од оснивача, и у првим данима постојања овога клуба чини све да се стане на чврсте ноге и стално унапређује унутрашње развијање клуба. У звању, као директор Орпске штедионице у Петровграду, он је примеран шеф и према чиновницима се опходи као отац према чељадима породице. У друштву, његова служба је свестрана, и многе лепе установе везане су за име Мише Станковића. У погледу интернационалног служења свима је давао пример, јер је најпреволео све људе без разлике вере и народности.

Губитак нашег драгог брата Мише ћемо највише осетити у клубу, али ће се то осетити и у целом граду, јер је он у јавном животу овога места играо видну улогу,

Међу нама ће му остати трајан спомен и вечна слава!

166