Jugoslovenski Rotar

su prilike ı životni standard i kod rofara u tim državama mnogo povoljniji nego kod nas. Velika zaposlenost prosečnog gradjanina u njegovoj profesiji absorbira njegovu fizičku radnu snagu i njegov duhovni kapacitet. Uzimajući sve te okolnosti u obzir, sasvim Je razumljivo, da nije lako, tražiti da naša braća žrtvuju sav ostatak svog slobodnog vremena za rad u klubu i klupsku administraciju. Toliko je veća zasluga svih naših članova, koji doprinose velike žrtve i čija imena redno i ponovno srećam ne samo med funkeionarima klubova nego i u zapisnicima klupskih sastanaka kao referente, predavaée, organizatore i td. Vrlo mi Je ugodno i milo što mogu na ovome mestu da konstatujem, da rotarski rad u našem distriktu u ničem ne zaostaje za tim pokretom u drugim distriktima. I ako ima kod nekih klubova izuzetnih nedostataka (a gde ih nema?) fa činjenica ne može ništa da menja na mome povoljnom opštem mišljenju i sudu.

Ako sam Ja zadovoljan, nesme zbog toga ni Jedan klub, pa nifi najbolji, da bude zadovoljan sa prošlošću, Jer prošlost ima i treba da bude jedino temelj za Još bolju budućnost. Ne smemo da se sunčamo i da uživamo u samozadovoljstvu i da se time pretvorimo iz producenata u konsumente. Ljudi, koji zele da se koriste radom drugih, ima uvek i suviše dovoljno. dok nikad dosta nema idealnih radnika uvek punih dobre volje da snose i velike žrtve u svrhu služenja bližnjemu i čovečanskoj zajednici.

II. Prema zaključeima sastanka pretsednika ı tajnika našeg distrikta održaće se distriktna konferencija 5. 6. i 7. maja o. 2. u Ljubljani. Ljubljanski klub već Je otpočeo sa pripremnim radovima oko organizacije tog zbora, koji treba da bude velika manifestacija našeg značajnog pokrefa. Molim Vas. draga braćo. da u svome klubu pokrenete odmah pitanje učestvovanja Vašeg kluba. Želeo bih, da učestvuju kao delegati sadaSnji i novoizabrani pretsednici i tajnici svih klubova. Osim povlastica na železnici olakSaée dolazak delegata i cinjenica Sto Ge se putni trošak zvaničnih delegata svih klubova razrezafi na sve članove distrikta per capita i fo prema zaključku sastanka pretsednika ı tajnika.

Distriktna konferencija nema zadafak, da se sastanu samo delegati u svrhu donošenja propisanih zaključaka nego pre{stavlja najširi skup svih rofara distrikta n cilju medjusobnog ličnog: upoznavanja i intimnog prijateljstva. Svaki brat, koji ima za to moguénost, treba da lično ucestvuje na toj manifestaciji, koja ¢e mu ostati u najboljoj trajnoj uspomeni. Ja kao i svi ostali članovi, koji smo učestvovali na svim dosadašnjim

228