Jugoslovenski Rotar

BORAVAK U NIŠU DR. LESTERA B. STRUTHERSA

Na dan 18 marta t. g. R. C. Niš Je imao čast da kao svog gosta pozdravi br. Dra Lestera B. Struthersa, evropskog sekretara RB. 1.. člana R. C. Chicago. Tom prilikom R. C. Niš je sa bratskim klubovima Skoplje, Leskovac ı Ćuprija— Jagodina— Paraćin priredio medjugradski sastanak sa Ladies Nightom u Park-hotelu.

Br. Dr. L. Struthers doputovao Je iz Atine i od Skoplja su mu bili pratioci braća Skopljanci kojima su se u Leskovcu pridružili braća iz Leskovca. Na stanici br. Struthersa dočekali su braća iz Niša

Boravak dr. Lestera B. Struthersa u Nišu.

i Cuprije—Jagodine—Para¢ine, a u ime sviju pozdravio ga je i zazeleo mu dobrodošlicu br. Dr. Božidar Ristić, pretsednik domaćinskog kluba Niš.

Istoz dana u 19 časova održana Je sedmica upravnih odbora klubova učesnika kojoj Je pretsedavao br. Dr. L. Struthers in na kojoj su pretresana razna rotarska pitanja, a naš uvaženi gost dao nam je bratske ı korisne savete za naš budući rad kako u miru tako i u slučaju rata.

Svečani banket sa Ladies Nightom održan je u klupskom lokalu. sali u Park-hotelu. koji Je bio rotarski ukrašen.

Pozdravni govor pretsednika doma¢inskog kluba kao i pretstaynika klubova uéesnika bili su na francuskom i engleskom jeziku kao i Roll-Call.

Ceo zvanični deo sastanka bio je okarakterisan idejom i duhom medjunarodnog: služenja. Celo veče bilo je spontano posvečeno velikoj

412