Jugoslovenski Rotar

Elbridge W. PALMER, Kinsport, Tenn., U. S. A.

George SPENCER, Moncton, N. B., Canada

Roy J. WEAVER, Pueblo, Colorado, U. 5. A.

Generalni tajnik:

Chesley R. PERRY, Chicago, Illinois, U. S. A.

Od predlozenih uzakonjenja i rezolucija, o kojima je bilo sla sano po delegatima, bila su primljena slijede¢a: br. 39/1, 39/7, 39/10, 39/11, 39/21 a slijedeéa su bila nadopunjena i primljena: br. 39/3, 39/5.

Ostatak dana nakon zakljutka 4. plenarne sjednice bio је рог svećen predaji darova i trofeja u »kući prijateljstva« i sjajnom »ledenom karnevalu« održanom uveče u Cleveland Areni.

Završetak tjedna djelatnost konvencije bio je u petak ujutro na zaključnoj plenarnoj sjednici, 9dje su bili pretstavljeni svi oni koji su učestvovali u organizaciji priredaba konvencije. Zatim je slijedilo pretstavljanje i izbor distriktnih guvernera te Casništva Generalnog Savjetničtva kod Rotary International i R. I. reprezentanata u Vel. Britaniji i Irskoj. Zaključna plenarna sjednica zaključena je brzo i impresivno govorom 85. Ben M. Cherring: tona, šefa odjeljenja za kulturne odnose U. S. A. o »Medjunarod: nom sporazumu i dobroj volji«, te pretstavljanjem budućeg t. J. novoizabranog pretsjednika R. I. kao i GasniStva, pa posvetnim govorom novoizabranog pretsjednika i oproStajnim govorom biv: Seg pretsjednika.

Hiljade glasova odzvanjalo je u pjesmi »Auld Lang Syne« rastanak — i tridesetogodišnja konvencija Rotary:a ulazi u poz vijest, — u daljnju epohu R. I.

Treba li ukinuti ili suspendovati četvrti rofarski cilj? PORUKA PAUL P. HARRISA

30. rotarskoj konvenciji odrzanoj od 19. do 23. VI. 1939. u Clevelandu, Ohio

Mojim prijateljima, okupljenima na konvenciji 1939., najbolji pozdravi!

S mnogim nevoljkostima započeo sam prije par dana pisanje ove poruke. Osjetio sam da se kaleidoskopske promjene u medju: narodnom životu odvijaju tako brzo da bi sve što bih napisao u času izporuke moglo naličiti na staru povijest. Pisao sam nalaz: zeći se na rubu ponora. U času čitanja mogli bismo biti u ponoru. Westbrock Pegler izvrsno je primijetio osjećajno ludilo, koje današnji dan hara svijetom: »Za ime Bozje, samo da sad nitko ne zatrubi u trublju!«

Rotary bijaSe zaéet, rodjen i uzgojen u prijateljstvu i tole: ranciji. Danas se mnogo govori o suprotnim ideologijama i neki

9