Jugoslovenski Rotar

nju), Youth Service (Služenje mladeži), skupština pretsjednika i sekretara klubova, te skupština sviju rotara koji govore Spaz njolskim i portugalskim jezikom. Kasnije su održane skupštine za sastav programa rada, javnu službu, medjunarodnu službu te za izdavanje klupskih publikacija te druga skupština za rotare, koji govore španjolskim i portugalskim jezikom. Sve su skupštine i sastanci bili popraćeni velikim interesom sviju prisutnih. Sriz Jeda poslije podne bila je gotovo potpuno slobodna te su bile pri: redjene specijalne zabave i priredbe za gospodje. Mnoge su dame uživale u lijepoj vožnji po jezeru Erie. Druge su razgledavale znamenitosti grada Clevelanda i obližnjeg periferijskog distrikta. Nakon dovršenih izleta priredjena je za dame zakuska i zabava. U srijedu uveée odrzan je banket za distrikte Udruzenih Američkih Država i Kanade.

Prije otvaranja treće plenarne sjednice održano je tajno gla: sanje za izbor Pretsjednika i Blagajnika Rotary International. Pretsjednik Rotary International i blagajnik Rotary International za godinu 1939-40 jesu:

Pretsjednik: Walter D. HEAD, Montclair, N. J., U. S. A.

Blagajnik: Rufus F. CHAPIN, Chicago, Illinois, U. S. A.

Treća plenarna skupStina sastavila je takodjer program odnosno роду na Extension and Vocational Service (Sluzba promicanja i zvanja) i pretstavila je pobjednike kontesta (natjeGaja) NL U za godinu 1937-38 i International Round

able.

Četvrta plenarna sjednica (poslovna sjednica) održana je u četvrtak poslije podne. Sakupljeni rotari čuli su izvještaje odbora za prijave, vJerodajnice, imenovanja i izbore te izvještaje pretsjednika, tajnika i blagajnika Rotary International kao i izvje: Staj Councilza of Legislation.

Imenovanje i izbor direktora Rotary International bilo je održano, te je za godinu 1939-40 izabrana slijedeéa uprava:

Prvi potpredsednik:

T. A. WARREN, Wolverhampton, England Drugi potpredsjednik:

G. Ramirez BROWN, Managua, Nicaragua Treci potpretsednik:

Frank PHILLIPS, Ithaca, N. Y., U.S. A. Clanovi uprave:

Charles N. CADWALLADER, Lincoln, Nebr., U. S. A. Richard R. CURRIE, Johanesburg, Juzna Afrika William Allan ELEY, Singapore, Straits Settlements George C. HAGER, Chicago, Illinois, U. S. A.

Jerzy LOTH, Warszawa, Poljska

J. Edd McLAUGHLIN, Ralls, Texas, U. S. A.