Jugoslovenski Rotar

Drugi sastanak bio je posvećen čitanju obilne pošte, komemorativnom govoru brata Mahina povodom smrti Univerzi: tetskog profesora Pavla Popovića i rez feratu brata Dr. Djorića o braći Dimi: triju, Pavlu i Bogdanu Popoviću, kao poz litičkim a još više literarnim radnicima.

Na trećem sastanku 15. VI. održao je pastpretsednik brat Dr. Marković vrlo uspelo predavanje: »O kolonijalnom proz blemu«, nakon koga je rešeno, da će se radi kratkoće vremena i interesantnosti teme povesti na jednoj od sledećih sedz nica o tome opšima diskusija.

22. VI. Upravni odbor održao je pre sastanka sednicu. Na samome sastanku brat Pretsednik govorio je o zakljušku

sednice Upravnog odbora, tajnik čitao je i referisao o prispeloj pošti a potom rez ferirao je brat Benko »O kongresu apoz tekara u Beogradu«, Brat A. Popovié govorio je o putu pevackog društva »Stanković« u Vidin i Lom u Bugarskoj. Na poslednjoj sednici 29. VI. koja je bila ujedno poslednja sednica pod vod: stvom stare uprave, stara uprava zah: valjuje se braći na ukazamoj časti a više braće zahvaljuje se staroj upravi na uspešnom vodstvu. Novi pretsednik pozz: dravljaju¢i braéu zahvaljuje na ukazanom poverenju i predaje ret bratu Dr Jelačiću iz R. C. Skoplje koji je održao interesanfino predavanje o odnosima Ruz sije i Engleske 1550 godine i usporedio iste sa pregovorima koji se sada vode.

Rotarske radosti

ZAGREB. — Dr. Miljenko Marković, pastpresident Rotary Cluba, Zagreb, ukazom Kraljevskog Namjesništva imenovan je generalnim direktorom Poštanz:

ske štedionice Kraljevine Jugoslavije.

CUPRIJA—JAGODINA—PARACIN.— Brat Juraj Gattin, advokat iz Para-

Cina, verio se u Leskovcu sa gospodjicomBorkom Mirković — sestrom

naseg brata Mile

supruge

Tasiéa iz Jagodine.Bratu Juraju kumovacée brat Vlada Teo-

karovi¢, élan R. C. Beograd. Veridbi jeprisustvovalo nekoliko rotara iz Jagodine, Ćuprije i Leskovca. Verenicima srdačno čestitamo.

SUBOTIICA. — Kćerka uvaženog člana Rotary kluba u Subotici brata Lajče Gomboša, dražesna gospodjica Lici, zaručila se ovih dana sa g. ing. Mendelsoh:

nom. Naša iskrena čestitanja.

PETROVGRAD. — Glan R. C. Petrovgrad brat Miloš Djurdjić odlikovan je najvišim švedskim odlikovanjem »Vitez I, reda«.

Kćerka brata Dragana Kristifora verila se je, te kćerka brata Mr. ph. Emila

Nikolića, Naša iskrena čestitanja.

UPOZORENJE SVIM ROTARY KLUBOVIMA

Rotary klub Niš osnovao je u Niškoj Banji u Hotelu Milenković rotarski stol. Prisustvovanje tome stolu smatra se kao prisustvovanje sastanku R. C. Nis.

40