Jugoslovenski Rotar

6. POLUGODIŠNJI IZVJEŠTAJ O STANJU ČLANSTVA NA DAN 1 JULA O. G. sa popravljenim spiskom članova freba da svi klubovi pošalju Evropskom Sekretarijatu u Zurich, a treći primjerak izvjez Staja da spreme guverneru. A nesmije se zaboraviti poslati éek u Ziirich sa doznakom svote za per capita tax.

. POČASNI ČLANOVI Prema čl IV. S 1 toč. b Pravila kluba počasni članovi biraju

~

se samo na jednu додати. — Sa 1 julom svake godine mogu Upravni odbori klubova produziti takovo élanstvo od godine do godine.

Ukoliko su klubovi donijeli takove odluke, molim da o tome izvijeste Sekretarijat u Zurichu i mene.

8. MJESEGNI IZVJESTAJ O RADU KLUBA molim da mi tajnici Salju taéno i odmah zajedno sa izv jez Stajem o frekvenciji, i to najkasnije do 5 narednog mjeseca. Inače se ti izvještaji ne mošu na vrijeme u našem glasilu objaviti. U gornjim fačkama naveo sam samo najkrupnije smjernice u našem novom radu, a jasno je da ćemo svi i nadalje ići putovima naše dosadašnje fradicije svijesni svi i odgovornosti za svoj daljnji rad, a vodjeni kao i dosada svijetlim idealima čitavog Rotarstva.

Sa srdaénim rotarskim pozdravom Ing. R. Alaupovic

guverner 77 distrikta R. I.

TRIDESETOGODISNJA KONVENCIJA ROTARY INTERNATIONAL

Cleveland, Ohio, 23 juni.

Nema ni jedne riječi, koja bi tako tačno opisala atmosferu 30. godišnje konvencije Rotary International:a, nego li riječ International. I posve slučajan promatrač, ako je takav bio prisutan, ne može a da ne bude impresionisan medjusobnom srodnošću, prijateljstvom i istinitim rotarskim duhom, koji je prevladavao u Clevelandu. Rotari različitih narodnosti, političkih i vjerskih uvjerenja iz većine zemalja u svijetu, koje žive u borbi i mržnji, sastali su se u svrhu obnavljanja starih prijateljstava i stvaranja novih te da zajednički uživaju u uzbudjenju i nadahnuću drugarstva na konvenciji 1930, čija je

5