Jugoslovenski Rotar

VELIKA KIKINDA. — Održano je četiri sastanaka i to prva tri bez naročitog programa. Na zadnjem sastanku održao je br. Stojanović Jovan uspjelo predavanje o temi »Ulozi na štednju, njihov razvoj i zaštita ulagata-StediSa.«

Kako je novo izabrani pretsednik dr. Jovan Sremac saopćio da se ne može primit pretsedništva kluba to je jednoglasno izabran pretsednikom pastpretsednik dr. Ilija Sindik.

Za nevoljne sakupljno Din 228.75.

VRŠAC. — U toku meseca juna održana su 4 sastanka sa prosečnom frekvencijom 67.50%. Mora se napomenuti. da danaSnja medunarodna situacija ometa i koči pravilan rad našeg kluba, jer su mnoga braća bila pozvata na vojnu vežbu, te nismo postigli željene rezultate u pogledu frekvencije kluba. Na sednicama pratili smo rad bratskih klubova po primlienim nedelinim izveštajima i predavanjima. od Конпћ smo interesantne i u celosti pročitali. Na sednicama pretresali smo vazna i Zivotna pitanja grada, koji je u ovim vanrednim ekonomskim prilikama kao pograni¢ni grad naročito teško pogođen.

ZAGREB. — Održana su četiri sastanka. Osim uobičajenih referata naročitih predavnja nije bilo, nego razgovori o događajima.

Polovicom mjeseca juna priredio

*K

je Rotary klub Maribor meduklupski sastanak u Rogaškoj Slatini, na kojemu je i naš klub uzeo učešće sa sedam članova.

Na zadnjem sastanku (24. VI.) komemorirao je rof. dr. Jozo Poduje u lijepom govoru pok. dra Milivoja Dežmana.

Istupom izgubio je klub tri člana.

ZEMUN. — U toku meseca bilo je 4 sastanka.

Predavanja i referate su održali: 6 iuna dr. Jelačić od R. C. Skoplje o temi: »Rusija i Balkan i njihovi dodiri u toku stoleća«; 13 juna, Mahin. o ratnim događajima u Francuskoj: 20 juna, Stefanović, o Prištinii okolini (referat). a 27 juna, Mahin, o razvitku političke situacije u Evropi od početka rata do danas.

S obzirom na današnje prilike, u kojima je potrebno udvostručiti brigu za mladež, klub je na sednici od 20 juna poklonio po 1000 dinara dečiim obdaništima Društva milosrđa i Dobrotvorne zadruge Srpkinja-Zemunkinja, kao i društva »Srpska majka«, sve u Zemunu. Na ovaj način naš klub je najlepše zaključio svoj rad u ovoj rotarskoj godini. u kojoj je za socijalne svrhe utrošio znatnu sumu od 6.700 dinara.

Na poslednjoj (333) sednici ove rotarske godine od 27 juna izvršila se je predaja dužnosti novoj upravi sa Nikolom Sokolovićem na čelu. Dužnosti tajnika primio je novi 1. tajnik ing. Vasilije Veljković.

51