Karampana

f Prenos sa 1 strane) sl bemol basa... Pusta užan'ca, kod pišarijdle smd albćali'" jednu crnku đe se Ijubi sa jednim debelijem, ona je od velike preše zaboraviia zapueit kotulu pa joj je paia' i ostala u šotanu, ufatili su brivadu. i pobjegli n jedan pdrtun, CJ ulicu od Bižanta. skupila se ganga, pošle smo da vižitamo i što ćemo viđet na Bižanta se popela šinjorina Marica đa ga očisti od pra: šine, počela ga je stezat oko pasa. Oštija, ođ velikog masiranja po panceti, lanik je polomila sve bankete u đardm pa se ove ' godine moraju napraviti nove od jakog gvožđa. Dodijalo паш ; s'e gledati to čišćenje Bižanta, pa smo, se vratile nairag kođ olor-' ‘ đija da slušamo onu škatulu što lažirtja, ali u taj tren letrika se pokvarila pa nijesmo mogle doznati ništa. Pošto smo se umo- _ fije', kolp iijaka smo pošle u đardin da ufatimo rnalo freške arijo.; a i da vidimo koga ima tamo kako bi Varri mogle đOgodine' opet javiti što smo viđele i Čule od naših miađića i đevojaka. Pozdravljaju vas vaša ,KARAMPANA“ i njezina ćunta.

Jesi li opaziia jade moja

Jesi li opaziia jade moja onu šinjoru što goren stoji, svako nekoliko dana diže koltrine iz prozora i opet ih stavlja, ja ieznam kako joj se ne dodije. % Ne moj se čuditi, to su ti šenjali, doznala sam ti ja. Kad nema koltrina onda tije ,porto franko“, a kad stavi koltrine, onda ti joj je jado doma.

Mnogo se govorilo

Mnogo se govorilo i ćakulalo đa treba da se već jednom Sangiovani uredi kako bi furešti mogli penjati se po njemu. Ali osim ona dva električna balona koja su пеdavno postavljena, nije se nista drugo poduzelo.

Пошто је опћина

Пошто je опћина веома забринута да јој клозет не би незадовољни грађанн бацили у лагум, побринила се да један полицијот до у кзсно доба иоћи стражари у непосредној близини.

Na putu izmedju

Na putu izmedju Prčanja i Kotora izgubila se jedna mjenica datirana 6 XII 38 potpisa nečitljivog. Moli se pošteni n'alaznik da je preda uredništvu ovog lista, gdje če biti obilno nagradjen.

Preporučujemo djevojkama

Preporučujemo djevojkama đa pisma svojih Ijubavnika, ako žele da пс padnu u ruke roditelja, sakriju iza kvadra. Starcima pak koji su napravili testarnenat da ga takodjer sakriju iza kvadra, jer je to zbilja najsigurnije mjesto.

Тражимо два келнера

Тражимо два келнера за наш локал. Првенство имају келнери са одличним свједоџбама и потребним квалВфикацијама,- а оснм тога да су у задње вријеме били запослени у хотелу „Еспланадеу Загребу или у хотелима „Москва“ и „Српски Краљ“ у Београду. ' Сефер Браћа

Javljamo cij. gradjanstvu

Javljamo cij. gradjanstvu da ćemo počam od 1 februara obavljati zajeduički; sve poslove, te smo se u tu svrhu' đaii p'rotokolirati. ■Nino, pitur Jovo, pitur i preduzimač

Prvo izdanje

Upravo je sada izi Šao iz štampe stručni priručnik za sadnju i uzgoj južnog voća a naročito naranača i limuna. Prvo-izdanje Ja Ge, Kotor Škaljari

Da sam ja nа položaju

Da sam ja па položaju nijedna gurla nebi točila. Nek se srame, spavaju na pare. Ivica

Doznali smo

Doznali smo da je uspio usavršiti svoju makinu za uvijanje zlatnog konca za kape nekim novim patentoin, tako da sada više пе i ne škripi.

Obukao bi se u mornaricu

Obukao bi se u mornaricu ali su mi tanke noge.

Kad se zaboravlja..

Prodji pokraj modne radnje Kad šef izadje. Tu češ nači kundurice mlade Koje protresaju druge dame, A za.svoje greške пе mare.

Azbuka - Alfabet

ĆiriHca bijaše baš unosno pismo> АГ što mogu, ženo, kada jedno nismo S laiinicom danas mogu postić više, Zato brišem ono ,što neđavno biše. ■ •' V' , 1 ' 'j ■ ■ -’' '* • '■ "Ga v u n

Naši mladići

Fini kotorski mladići Sa Kptor điči Hvataju svaku priliku , , Da svakom kažu svoju mudru krijiku' Kritikuju sve od reda" I ako ih niko ne gleda. Sve žene oni jure •' , , л Na svaku nalijeću kao da žmure Qd osamnaesl do šezđeset oni . пе štede Pa sepifaju koliko )i oni sami vrede? Ali опе da to urede Kažu im da oni baš ništa пе vrede. EVLNA КСГ

Ne izlazi vanka

Od pravoslavne Nove godine пе izlazi vanka bez brata ili ombrele, kao tjelesne obrane. "

Nedavno su

Nedavno su ispraćena iz Prčanja dva ugledna Kučeviča kojj moreni teškom brigom za narod, za uvijek ostaviše svoje rodno mjesto. Koliko se žalostimo zbog njihovog nenadanog ođlaska, toliko čestitamo Konavljma i Dugom Selu па ovoj odličnoj prinovi.

Pošto se selim

Pošto &e selim iž Kotora, to dajem do znanja cij. građjznstvu da moju radnju sa> postrojenjima i cijelokupnim inventarom prodajem uz gotov novac. To п i

Strana 4

Поднирше претплату

KARAMPANA

Vlasnik i izdavač; .Bokeška štamparija“ - Kotor. Odgovomi urednik Dušan J, Celanović - Kotor.