Kolo

ПОШТАРИНА ПЛАЋЕНА У ГОТОВУ

У ери штедњв

У ЗАБУНИ ! Неки шумар имао сина основца. Па када је једаом убио дивљу свишу, отсеће јој главу и даде детету да однесе свом учитељу. При том му рече: — Кад дођеш учитељу реци му: „Добар дан, господине учитељу! Мој отац шумар шаље вам ову свињску главу, а ако улови коју јеребицу послаће вам". А њему захЈрети: „Ако ово заборавиш, ђаво ће те однети!" Ишао дечак улицом и непрестано понављао очеве речи. а кад је дошао пред врата учитељеве собе спотаче се и паде. Иапенађен лармом уча скочи и отвори врата, а дечак се онако абупен подиже и поче: — Добар дан, свињска главо! Мој отац учитељ шаље вам овог шумара, а ако улови коју јеребицу ђаво ће вас однети!

Трећага ма/рта било ]в тотално поадра-чесњв ме-оеца.

Учитв, двцо, и дан и ноћ

Физико, мајко, ко би рекао да ћу од тебе видети вајду!... — Жено, гаси ту електрику! Видиш да је « месец већ ивео штедњи!

НЕЋЕ ДА ЗЕБЕ Ката, је хтела да постане хотелска куварица. Написала је понуду на оглас из новина и добила одговор да се лично јави у хотел „Регина". Допутовала је у град, али се већ идућег дана вратила у своје место. — Није то место за мене! рекла је. — Зашто, Като? — Јер сам већ на улазу видела како тамо стоји са службом, рече љутито Ката. — А шта је стајало на улазу пред хотелом? „Преко целог дана хладна кујна!" Нисам ваљда луда да назебем!...

БЕСПЛАТНО ШИШАЊЕ Неки господин улази са малим дечком у Фризерски салон и седа пред огледало. — Шта жели господин ? упита фризер. — Шишање, бријање и маникир. Пошто је фризвр завршио, примећује господин да иема при себи цигарете. — Одмах ћемо нослати шегрта у дуванџиницу преко пута, понуди љубазно Фризер. — Ништа не мари, ошишајте мог малог дотле, док ја одем по цигарете. Прође четврт сата и фризер поче да се узнемирује. — Је ли мали, хоће ли твоЈ тата скоро да се врати? — Какав тата? Па није то мој тата, већ неки господин кога сам срео на улицу и који ме је упитао да ли пристајем да се беснлатно ошишам.

Проблем душевне хране

— Откуд ооол ка навала па позорнгцте?! — 'Оће људи да искиристе док ие почпе Дирис да иидаје улаиииче!.