Kolo

5

Од идућвг броја, почећемо да објављу1јемо у наставцима илустроване репортаже г,. Виктора Петерса Еоји је као наротаги извештач Кола, посетио наше заробљенике у нирнберигком логору. Г. Петерс је учинио један низ сиимака — узетих непосредно из свакидашњег живота наших у логору — разговарао је с многима од наших, обишао многе установе логорске, присуствовао и разним приредбама, и, целокупан тај материјал донео је за читаоце Кола, које ће као што смо већ рекли, прву његову илустровану репортажу, објавити у идућем броју. Утисци и снимци г. Петерсови изванредно су занимљиви, у толико више што садрже све оно о чему до сада код вас није било писано, а нарочито зато што је цео тај материјал сасвнм скорашњи прикупљен у лотору у Нирнбергу, крајем фебруара.

прве класе у заробљвнишгву, била је јуче у нашој редакцији н декламовала нам ову своју молитву:

Мој ггоздрав мали, Мален као ја Две речи само Казати зна: Здравље и срећу Свим заробљеницима Бог нежа да1

Ту своју малу и тако исзкрену молитвицу, ово мило дете, мала Нада, којо|ј је тек пета година, сама је саставила. Снимак ггригаазује тренутак док је рецитовала.

Данас објашљлпвмо олику мале Наде Михајловић. Та мала златна девојчица, чији је тата г. Миодраг Михајловић, актиини »апетан

(Онимак: А. Сжмић)

(Снимци: ПриЈваггна овојгана)