Kolo

I

Ибалетока трупа мора себи радом да извојује успех. А сваку од тих трупа герла води једна од првих девојака, коју називају кептеп: то је кептеи-герл. Тавва једна герла има многобројне дужности. Обично ночиње да игра врло млада, често још као дете као и све остале. У то време је само једна од многих. И постепено постаје прва герла у трупи. Тада већ врло ретко сама наступа; већином ради на припремању тачака и нза кулиса. Ако неко недостаје, ускаче она. Увек мора да је у стаљу да замени сваку од својих колегинипа. Она спрема игре с п«лом трупом, вежба, помаже режисеру и лиферанткињи костима, као и цртачу одрећеном ва костиме; свој-им саветима. Увек је ту када се герле облаче, саветује се са балет-мајстором и капелником при избору музичсе. Поред тога води рачуна о томе да свака група и свака герла нојединачно излазе на време на позорницу. Кептен-герл је „претпостављени" свима својим колегинипама, али је исто тако и верни заштитник и чувар свих својих другарипа. Свака од њих долаза са својим бригама и жељама њој. Она живи за њих и води рачуна о њима. И на турнејама је она на челу осталих и ту још више избија на површину њен рад за трупу. Најлепша награда за сважу такву кептен-герл је нриродно добро успела претстава. Успех трупе је тада и љеп успех. Изливима благодарлости доказују девојке после сваке претставе своју верност „својој" кептен-герли. Јер оне знају да њеп рад и управа обезбећују сваки такав успех

Лево — Шминка ње и дотсливање мора хитт>о ла се сврши. зеп врло често остаје до изласка ваједно са свим припрсмама и уједпо и паковањсм плтљага само пола сата времена. Парочито кад разни аитомобилски квапови и нспледвиђспе сметње произпокију закашњење.

ЈТево — Вза кулиса се још хитро поправљају ришеви билер' иајеркостима.

Доле — Расположсње овог џметпичког „свега." за време дугих путовања на турнејама врло к различито. Обеспа разизданост често Замењује „тмурно" расположење,' парочито кад се догоди — а то се скоро увек дешава: да се Ле" и „Пушачи" почипају за кике. Зачкољиие зато увече већ уопште више не постоје, јер онда су ■ све као један човек. Али се једна ствар сталио понавља: „Тони се умртава у своје топло крзпо и „хвата резерву" спавања. док Герти, најмлнђа непрекидно нешто жваће.