Kolo

3

За тешке инвалиде који су остали без ногу копструисапа су парочита кола којим се управља само рукама. Педале за укопчавање и кочење вамењене су једиом полугом којом се управља рукама. Доле — Приликом аеликих боксерских такмичења у Берлину немачки боксер Нојзел убедљиво је тукао славног шведског боксера тешке категорије Тандберга. Наша слика приказује Валтера Нојзела (десно) приликом једног жестоког напада. (Ро1оз: Вс!14гасЗег ВШазепЈиг)

Велика немачка фабрика аеиона Блом и Фос саградила је први несиметрични авион на свету као ново немачко оружје у садашњем рату. Авиоп носи ознакл ВУ 141. Своје одличне особине авион је већ показао у борбама на Источном фронту. Одређен је у нарочите сврхе и цела конструкција му је необична. Мотор и труп авиона налазе се на левом крилу. На десном крилу налази се засебна гондола, или кабина, са три члана посаде. Главне особине су му: велика брзина, лака покретљивост, јако наоружање. Наоружан је топовима и митраљезима најновије конструкције.

Иови дух који влада у Европи захватио је и холандску омладину Слика приказује полагање заклетве нових чланова националног омладинског удружења „Јеугсторм" у Амстердаму. Заклетва се полаже на холандској застави. Лево — Недавно су у Јапану, и поред рата, одржаии нови пирламентарни избори. „Покрет за подршку престола" однео је упечатљиву победу, пошто је добио 81,9 свих гласова, односно 381 место и тиме велику већину у новом парламенту. Новоизабрани парламент састаће се у прво своје заседање 25 маја о. г.