Kolo

3

1 — Јапанске трупе, у свом папредовању у правцу Аустралије, зауаеле су острво Натуну, које лежи северозипадно од Ворнеа. Слика приказујр трепутак када искрцане јапанске трупе улазе у једну насељсничку колоиију на поменутом острву.

2 — Као што је јављепо вапреднУм саопштењем немачке Ђрховне комаиде потопиле су немачке подморнице последњих дана 22 непријатељска пароброда са укупно 141.000 бруто регистарских тона. Међу потопљеним бродовима налази се и велики енглески брод-хладњак „Андалучиа Стар" са великим товаром смрзнутог меса, који је био на путу за Епглеску.

У Бечу је ових дана одржан Европски поштански конгрес, коме су присуствовали претставници 28 европских држава. Конгрес је у име италијапског министра пошта Хост-Вентурија отворио немачки министар пошта Онезорге.

3 — Геперал Франко одржао је пред исторнским крал>евским дворцем Ескоријалом код Мадрида велики говор шпанској омладини организованој у оргапнзацији „Фаланга". Том приликом геперал Франко је нагласио да је на омладини да ДОврши дело европске обнове. (Го1оз: Ве18га<1ег ВЈШаеегПиг

Десно — II Јужна Африка дошла је, услед дејства подморница Сила осовине, у непосрсдно ратно подручје. Слит приказује варош и пристаниште главног града Јужноафричке Уније,' Капштат, у чијој близини је потопљено 74.000 тоне непријатељског бродовља. У позадини се види карактеристична силуета крајњег изданка афричких плапина. То је уједно и најјужнији део афричког контипента .