Kolo

X

Шведски престолонаследпик Густав Адолф прославио је 11 новембра свој 60 рођендап. Том при* ликом приређенв си престолонаследнику, који кав и цео краљевски дом ужива велику популарност, •.понтане манифестације.

Десно — Сафи, старо историјско утврђење на северо -афричкој обали, где су се такође, и поред отпора од стране Француза, искрцали Американци и Британци приликом свог препада на француске колоније У Северној Африци. Пред утврђењ ем се види прави оријенталски базар.

Ајачио, родно место Наполеона, главна је варош острва Корзике коју су пре неколшсо дана окупирале италијанске трупе као одговор на англо-американски препад на француске поседе V Свверној Африци.

Горе — При .ЈОр са улице у урођеничком делу вароши Алжира, коју су, на препад, заузеле англоамеричке трупе, пошто нису могле да створе други фронт у Европи.

Доле — Пајвећи путнички пароброд света „Квин Елизабет" („Краљица Елизабета") од 85.000 тона погођена је, према извештају немачке Врховне команде од 11 о. м., торпедом немачке подморнице у северпом делу Атлантског Океана. Овај пароброд склопили су Енглези V прво време у њујоршком пристаништу, али су сада били присиљени да га, у недостатку тонаже, употребе у транспортНв С6Т)Х6. /"Рп+п.ч* "РрТсггдгЈрг "Рт1г1асгр>п<-11г\