Kolo

3

1 — Крајем јапуара кренуо је са париске железничке станице први воз са младим Французима, члаповима Савеза француске омладине, који су пријављени добровољно за рад у Иемачкој да би известап број француских заробљеника био пуштеп свотим кућама.

2 — На иницијативу „Савеза за ослобођење Индије" одржаиа је у Дому авијатичара у Берлину импозантна манифестациона скупштина, на којој је одржао говор познати борац за независност Индије Субхас Чандра Бозе.

3 — IIа отвореном мору паигила је једна немачка подморница на бродоломнике, морнаре са једне помоћне крстарице коју су Енглези потопили и препустили посаду њеној судбини. Подмориица је све чамце са бродоломницима довукла на конопцима у своју базу.

5 — Па првим овогодишњим тркама у Бсрлину прву награду на 2.400 метара „Вестфалски куп" добио је Елтјен. (Фото: В. Ф. А.)

4 — Пемачка аматерска боксерска екипа потукла је националну шведску репрезентацију убедљиво са 14:4 на тридесетом ратном боксерском састанку, који је одржан у Бреслави. Вишеструки немачки мајстор у категорији муве Никола Обермауер тукао је Швеђпнипа Алана к Хансона на поене.