Kolo

"

лко би вас неко изненада упи« тао А а ли у Јапану има снега, Зпи под усповом да на то питање одмах одговорите, нема сумње да бисте бипи, бар за тренутак, збуњени. Покушапи бисте да-.се сетите спика из Јапана и узапуд бисте тражипи у се* ћању неки снежни пејзаж, Шта више, могпи бисте готово да се закунете да тамо трешње и не прецветавају и да свуда влада пропеће... Апи није тако у Јапану. И тамо има зиме. Оштре и сурове. Јапанска зима не разликује се од наше. И тамо деца весепо поздрављају први снег и ју» ре на својим санкама низ падину бре* га. Скијаши у зимским данима су свакодневна појава, као и у европским земљама. Шта више, у овом лепом зимском спорту не изостају ни жв» не...

Лево — Путисмучарски Ј>ај код Киригамине води кроз — стомак једног всликог Снсшка Белића.

Лево — Поглед кцоз прозор једне планинске ку• ћв на северу Јипана. Као што се види, снег је завејао кућу до крова, тако да се пут мора крчити лопатом за снег. То и ради овај спортиста смучар. I оре — Снег зе дечзе уживање свугда, па и Џ Јапану. Мали Јапанци, као што се видч на слици, одлични су смучари.

Десно — Фуџијама, свето брдо Јапанаца, чији је вулкански врх увек покривен снегом. У подножју брда налазе се цивии смучарскџ терени.

4

I