Kolo

4

еља је нас заробљеника који у отаџбини немамо никог свог коме би напза пиема писали и на тај начип обавештавали се о догађајима, што нам је веома тешко, да вас молимо на овом малом искреном поздраву путем вашег нењеног листа који ипаче доста чини за нас, уместо наших драгих, које, како рекох немамо, или се за њих не зна, дате одјек широм наше отаџбине. Уједно жеља нам је и молимо све оие добре људе коЈи би хтели да нам путем бланкета за одговор овога писма доставе своје адресе како би им писали убудуће, а они нам пружали обавештавања.

Заро&љениксЉо. ненаписанљ пислм* (Посвећено мајци Србији)

Ах, писмо моје драго чекаш ненаписано, Немам коме да те пишем, ти си расплакано Јер тамо далеко где друга одлазе дапоноћ Тамо ја немам никог свог да можеш поћ'. Опрости ми што адресу немаш, што си непослато, Опрости ми што те учиних својим робом зато. Иако си слободно и могло би попут других поћ% Али судбина је таква, груба је њена моћ! Ах, нисам ипак без иког свог, не! Имам најдраже: Отаџбину, она ми је све! Па ти ћеш писмо драго тамо далеко к њоЈ ипак поћ' С поруком — да је волимо и да ћемо ускоро доћ'! Зато срце чезне а млађано лице бледи, Зато писмо драго, тп ћеш ипак поћ', Зато очи сузе а коса нагло седи Ал' сносимо храбро и верно, ми ћемо тамо доћ'. РАДОМИР СТОШИЋ, поручник заробљеник 4781, Офлаг XXI Д.

СА ИЗЛОЖБЕ ЗАРОБЉЕНИКА У БЕ01РАДУ:

Деоно — Рад г. Брапе Мирковића.

Као претплатниии вашег листа „Коло" пратимо са симпатијама ваше чланке а нарочито рубрику: „Наши у заробљеништву". Често сретамо утешне речи упућенв овамо, нама. Наше мајке, сестрице, деца, храбре нас и дају кроз своје стихове снаге да дочекамо дан среће, дан нашег поновног састанка. 'А ми, ааробљеници, као читаоци а уједно и дописници вашег листа шаљемо наше слике и описе пашег заробљеничког живота, шаљемо их нашим милима, тамо у домовини. Овде вам шаљемо слике једне радне команде Сталага IX Ц, »де су већином ђаци и студенти. Слика 361 музичка група Радне команде 1592, слика 362 грџпа путарских радника а слика 363 група земљорадника. У нади Аа ће слике наћи места у вашем цењенвм листу, остајемо вам одапи. Арб. ком. 1592.

Допе — Платно г. Љуб. Наумовића.