Kolo

9

'4 — ПоследЊи призбр из 'једнбг ,п6з0• 'рџЏкђг ^бмада који су давалЏ ' 'сДмск« 0дМ1Ни на сиојој /Шорници На Мцима $МвнШ 'јун&а ' Шдп с'е,'"да „срећпи завршетак" није дШеко':'..

1 — Немачке еласти су се пвстарале да српски радници у Немачкој удобио стапују. У овој заједничкој соби могу да се одмарају, да пишу писма својима кући, да читају и да се спремају за излазак у варош ...

5 — Овај српски радник ради у једној великој штампарији у Берлину. Па њему се види да му је добро и да се добро снашао у Недачкој на раду.

Сопеки новинари који су недавно учинили пооету Немачкој обишли су и једаи српски раднички логор у северозападној Немачкој. Ту су били пријатно изнепађепи, кад су видели, да наши радници и поред свог рада уживају и благодетн културног живота. Присусгвовали су једном „шареном вечеру", које су приредили сами раднидн. Објављујемо пеколико снимака са те интересантие приредбе српских радника, који умеју да со и у туђини разопођују на свој духовити начин.

2 — Мрачна позорница. Из мрака се чује само мачје фрктање м маукање. Наједном се позорница осветли: на бипи су дс,а мачора, дча „лафа с крпна", који псвају песму о неверној мич• јој љубапи ...

3 — Опасна егзибицнја племените ве. гитине бокса: на захтев публике противиици су се мирали борити док се спакн партнер два пита не нађе на поду. IIа крају је побеђсн био — судија, кога су победници уз бурно одобрава' ње пуб.тке одвукли с бине. (Снимци: В. Ф. А.)