Kolo

I —■ Рат поетаил.а велпке аадаткс саобраћају. Да б* задовољнла великс потребе транспорта немачка ми> дустрија локомотива конструисала је упрошћепу локомотнву која се ми»ађује у масама. Олмка нрн» казује серију тих новнх локомотвва коЈе су баш азишле нз фабрнке.

2 — Комннтерна је формално распуштена, алн су на»оле светске револуцнје још увек остале. као што се вндн на овоЈ бол.шевичкоЈ заставн коЈа Је отета код Ладошког Језера.

4 — АзОвско море |е Једно од најбогатијих рибом. Риболов Је главно занимање становт:ка тога краја.\Слика приказује карактеристичне рибарске чамце-Једрилиде пред полазак у риболов.

5 — Стражу на ГТанамском капалу чувају америчке трупе 1»ећу којима има н мпого Црнаиа. Иако Амсриканци тврде да у Амерцци влада демократиЈа и равноправност, сви предмети за употребу подељени су на „црно" и „бело". Из „белог" посуђа могу да једу и пиЈу само белци, из „црног" само црнци.

8 — У Генералпом Гувермапу одржана Је недавно велика изложба. смотра стваран.а на свим Пол.има културе. Прну паграду за сликарство од бв.ООв злогиЈа добио Је Густав Гулде за своЈ рад, триптихон „Олтав Истока", (Оиимци: Б. Ф. А.)

Ж — Младе Јапанке живо учествују на свим пол.има Јавиога живота и нн у чему не заостају за мушкарцима. Оне су и одличне снортискиње и у последње време се много заинмају једрилнчарским сиоргом. Можда ће од н.их данас-сутра бнтн добрн пилотн.