Kolo

ПОШТАРИНА ПЛАЂЕНА У ГОТОВУ

НЕДЕЉА 5 СЕПТЕМБАР — -Зашто измедате тако јадни и умории данао госи комшија? питамо га јуне ми из комшилука. Ои се осврну да га нико други не чује па нрошапта: — Море, машгге, људи ... Дошао сам кући у зору, тек што је искуцао полициски час, па таман да легнем кад се она моја пробудн и запита ме шта ми је да татсо рано устајем. И нисам имао куд него сам морао лепо попово да се оОучем ... ПОНЕДЕЉАК 6 СЕПТЕМБАР Пре неки дан, прича госн компш.ја, у трамвају стао неки господип једпој дами на ногу. Дама га одмерила од главе до пете па му рече: — Господиие ви стојите на мојој нози! — И-звините — одговори овај Оез околишења. — Нросто ие могу да верујем да сам могао да стојим на тако малој појкици, ја зволики човек. УТОРАК 7 СЕПТЕМБАР Забезекнули смо (IV се синоћ кад : кам онај наш сусед ста? ри расејани : професор рече: — Е, просто не могу да верујем 0вим уличпнм иродавцнма! : — Зашто? — заграјасмо ми. — Па како да им верујем, молим вас ... Ко . је јопт видео да једна ниска биеера што их иродају кошта, свега две бапке ..»

"ХМЛШР*<

— Са овом справом сигурно је тешко попсти се на брдо. — Па ш мора бити, видиш да позадџ има једно оасвим пријатпо место.

СРЕДА 8 СЕПТЕМБАР

Имамо у комшилуку једног суседа који страсно воли да се коцка, ии на тркама сталио губи. Госн комшија га *»га узео да пита ју-

че нред пама свима: — Ама шта је то госн хсомшија с вама. Иа картама увек добијате а на тркама стално губите... Како то? — Просто, брате. Кад бих могао да мешам коље као што мешам карте доОнјао бих и на тркама..* ЧЕТВРТАК 9 СЕПТЕМБАР Она цвећарка у аашем комшилуку зтоји јуче пред својом цвећарницом с нама и разговара. — А-а-ах! До пре две неделЈв то ми је Оио најбољи муштернја за пвеће ... — А, сада? — Сада... (и опет уздахну цвећарка) Сада се оженио..* ПЕТАК 10 СЕПТЕМБАР Нпсу баш увек најљубазнији ови наши кондуктери на трамвајима. Ето, прича нам госн комшија како је својим ушима чуо кад је једна госпођа пнтала кондуктера, силазећи с трамваја: — -Је л те молим вас ако одем овом улпцом десно узбрдо је лн тамо црква Богородичиног покрова? —■ Она' је тамо и ако не одете! — одговори јој кодуктер и цимну онај кајшнћ за звонце. СУБОТА 11 СЕПТЕМБАР Прича госпа комшиница како је била код једне наше сусетке удовпце кад је преко асталчета призивала дух свога покојника, и вели да је чула овакав разговор: — -Јеси ли ти Рако? — Да! — Је л ти боље- тамо"горе негб на земљи?— Јесте. Много боље! — А где Си ти сада? — У иаклу! М-ћ

— Госпођице, да ли сте пристали да пођете са мном из љубави према мени или према моме кишобрапу? — Ако баш хоћете да зпате. .. из љубавџ према моме повом шешири!